Kindergeneeskunde

ETZ Elisabeth
Direct nummer
(013) 221 08 00
Route
80 (Fam)

ETZ TweeSteden
Direct nummer
(013) 221 08 00
Route
Poligebouw, Wachtruimte 2

ETZ Waalwijk
Direct nummer
(013) 221 08 00
Route
Nummer 27

Logo FamNiemand wil graag naar een ziekenhuis. Voor kinderen en ouders is een bezoek aan het ziekenhuis vaak spannend en ingrijpend. Fam bestaat uit kindvriendelijke afdelingen. Je krijgt met deze afdelingen te maken als jouw kind door de huisarts wordt verwezen voor behandeling door een kinderarts. De kinderarts behandelt kinderen van 0 tot 18 jaar, voor uiteenlopende aandoeningen en problemen die kunnen optreden op de kinderleeftijd.

Het specialisme kindergeneeskunde bestaat uit de Kinderafdeling, de Dagbehandeling Kindergeneeskunde en de Polikliniek Kindergeneeskunde. De Kinderafdeling en de Dagbehandeling Kindergeneeskunde zijn gevestigd op locatie ETZ Elisabeth. De Polikliniek Kindergeneeskunde bevindt zich op locaties ETZ Elisabeth, ETZ TweeSteden en ETZ Waalwijk.

Voor meer informatie, ga naar de website van Fam: www.fam.nl.

Informatie en toestemming

Samen met jou dragen de verpleegkundigen en artsen de zorg en verantwoording voor je kind. Je wordt zo volledig mogelijk en zo snel mogelijk geïnformeerd over de situatie van jouw kind. Dit is ook een voorwaarde om te kunnen instemmen met de behandeling. Eveneens een eis vanuit de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).

Vanaf een bepaalde leeftijd heeft jouw kind vanuit de WGBO ook recht op inspraak in wat er met hem/ haar gaat gebeuren.
 

  • Kinderen tot 12 jaar: Mogen niet voor zichzelf beslissen. Dat doen hun ouders of voogd. Aan jonge kinderen moet wel op een begrijpelijke manier worden verteld wat er met hen gaat gebeuren.
  • Kinderen van 12 tot 16 jaar:  Zijn over het algemeen goed in staat hun situatie te overzien en een eigen mening te hebben. Voor de behandeling is daarom toestemming nodig van de ouders én het kind. Als zij het niet met elkaar een zijn, zullen wij in principe doen wat het kind vraagt.
  • Kinderen vanaf 16 jaar: Worden gelijk gesteld met volwassenen. Ze mogen dus voor zichzelf beslissen. Toestemming van de ouders is niet nodig. De ouders krijgen ook geen informatie meer over het kind, als deze daar geen toestemming voor geeft.

Voor meer informatie kun je altijd terecht bij één van de verpleegkundigen. Tevens zijn hierover op de afdeling diverse folders aanwezig.

Je kunt zelf voor jouw kind blijven zorgen, wij ondersteunen waar nodig. Het kan zo zijn dat wij, vanuit onze professionele deskundigheid, een gedeelte van de zorg moeten overnemen. Dit gebeurt altijd in overleg en in samenwerking met jou. We gaan uit van de dingen die jouw kind nog kan doen zoals thuis en niet van de dingen die je kind niet meer kan. Om deze manier proberen we zo veel mogelijk het leefpatroon van thuis te handhaven.

Tijdens de duur van de behandeling wordt jouw toestemming niet steeds gevraagd, maar wordt uitgegaan van toestemming tenzij je duidelijk anders aangeeft. In acute situaties mogen/moeten wij handelen. Uiteraard mag je altijd het medisch en verpleegkundig dossier in zien.

Tenminste één keer per week spreekt een verpleegkundige in het ‘zorggesprek’ met de ouders de zorg voor het kind door. Ook is het mogelijk om wanneer je dat wilt de behandeld kinderarts te spreken over de gezondheidstoestand van je kind. De verpleging maakt hiervoor graag een afspraak.
 

Geef je mening

Naast het betrekken van de ouders en kinderen bij de zorg kunnen ziekenhuizen nog meer doen om het verblijf en de behandeling aangenamer te maken. Kind en Ziekenhuis noemt dat kindgerichte zorg.

Wat vinden ouders, kinderen en jongeren het meest belangrijk in het ETZ? Daarop kun je een antwoord geven in de unieke vragenlijst op de website van Kind en Ziekenhuis. En daarmee maak ook jij ziekenhuizen kindgerichter.

Natuurlijk proberen wij het verblijf van jou en je kind hier zo aangenaam mogelijk te houden. Soms lopen zaken echter anders dan je gewenst had. Wij stellen het op prijs als je daar met een verpleegkundige of behandelend arts over wilt praten. Indien nodig is er de mogelijkheid tot en gesprek met een leidinggevende van de afdeling.

  • A

    Geen resultaten
  • B

    Geen resultaten
  • C

    Geen resultaten
  • D

    Geen resultaten
  • E

    Geen resultaten
  • F

    Geen resultaten
  • G

    Geen resultaten
  • H

    Geen resultaten
  • I

    Geen resultaten
  • J

    Geen resultaten
  • L

    Geen resultaten
  • M

    Geen resultaten
  • N

    Geen resultaten
  • O

    Geen resultaten
  • P

    Geen resultaten
  • Q

    Geen resultaten
  • R

    Geen resultaten
  • S

    Geen resultaten
  • T

    Geen resultaten
  • U

    Geen resultaten
  • V

    Geen resultaten
  • W

    Geen resultaten
  • X

    Geen resultaten
  • Y

    Geen resultaten
  • Z

    Geen resultaten

J.W. Bonenkamp

Kinderarts

Aandacht voor de algemene zorg aan het kind, samen met de ouders, is onmisbaar in dit vak.

M.S. Braakhuis

Kinderarts

Ik ben een sociale dokter die verder kijkt dan het protocol. Juist bij kinderen is zorg op maat heel belangrijk.

J.F.M. Bruinenberg

Kinderarts-neonatoloog

Aandachtsgebieden acute kindergeneeskunde, neonatologie en kinderneurologie. Ik neem de tijd voor mijn patiënten. Mijn ambitie is om hen de allerbeste zorg aan te bieden.

dr. J.E.H. Bunt

Kinderarts

Al vroeg in mijn artsenopleiding wilde ik kinderarts worden. Ik vind kinderen ontwapenend, grappig, eerlijk en onschuldig, hoewel er wel wat boefjes tussen zitten!

Nicole Damen-Baars

Verpleegkundig specialist Kinderneurologie

Sinds september 2018 ben ik met veel plezier werkzaam als verpleegkundig specialist in het ETZ te Tilburg.

Hans de Graaf

Kinderarts - kinderreumatoloog

Ik ben kinderreumatoloog en help kinderen met ziekten waarbij hun eigen afweer te actief is en klachten geeft, zoals bij kinderreuma.

M.J.E. van Haren

Verpleegkundig specialist Kindergeneeskunde

Vanuit mijn passie voor optimale zorg en behandeling voor kinderen richt ik mij (inter)nationaal op het verbeteren van acute opvang van pasgeborenen en kinderen in het algemeen.

dr. M.T. (Ted) van Hinsbergh

Kinderfysiotherapeut PhD, klinisch epidemioloog

Mijn aandachtsgebieden zijn functionele vroegontwikkelingsdiagnostiek, neonatologie en wetenschappelijk onderzoek.

J.C.R. van Hoften

Kinderarts

Mooi te zien hoe kinderen opknappen en ouders het vertrouwen krijgen dat het goed komt.

C.C.A. de Kezel

Kinderarts - kindercardioloog

Ik ben kindercardioloog in hart en nieren. Het mooie aan het hart is dat het orgaan logisch in elkaar zit en zeer goed te beredeneren is.

M.A.P. van Kuyck

Kinderarts

“Het begint voor mij met aandachtig luisteren. Samen met ouders en kind de zorg afstemmen is mij veel waard.”

E. Mommertz-Mestrum

Kinderarts

Ik streef naar de beste zorg te leveren en kinderen en ouders te begeleiden bij (chronische) ziekten.

R.A. de Moor

Kinderarts

A.C. Nissen

Kinderarts

Het patiëntencontact is wat mij betreft geslaagd als de ouder én het kind tevreden zijn over mijn uitleg en behandeling.

dr. C. Obihara

Kinderarts

Kinderarts, gespecialiseerd in kinderinfectieziekten en immunologie, adoptie en tropische kindergeneeskunde

A.G.H. Poot

Kinderarts

Kinderarts met aandachtsgebieden: astma, eczeem, allergologie, POP-poli.

C.G.M. Reijnen

Kinderarts

Soms leer je iemand als baby kennen en neem je pas afscheid als het kind is uitgegroeid. Dat maak ik bijvoorbeeld mee bij kinderen met een hazenlip.

G. Schelchen

Verpleegkundig Specialist Kindergeneeskunde

Als verpleegkundig specialist in de kindergeneeskunde is het mijn streven om medische en verpleegkundige zorg te verbinden in afstemming met kind en ouders.

J.J. Schermer-Rotte

Kinderarts

C.C.J.M. Smeets

Kinderarts

De sociale pediatrie (kindergeneeskunde) heeft mijn speciale aandacht.