Adoptiepoli

Snel naar

Laatste update 03 juni 2024

Heb je een kindje geadopteerd of ga je dat nog doen, en wil je hem of haar laten onderzoeken voor de aanwezigheid van kinderziekten? Dan kun je terecht op de adoptiepoli in het ETZ. Het belangrijkste doel van de Adoptiepoli is het tijdig opsporen en behandelen van aandoeningen bij jouw geadopteerde kindje.

De gezondheid van jouw kind is van cruciaal belang in het aanpassingsproces. Ruim 70 procent van de geadopteerde kinderen heeft helaas een behandelbare medische afwijking. De adoptiepoli is gevestigd op locatie ETZ Elisabeth.

Aanmelden

Je kunt je kind al aanmelden voor aankomst in Nederland. Het liefst zien we je kind zo snel mogelijk na aankomst. Bij voorkeur binnen twee weken.

 • Wat neem je mee?

  Wanneer je een afspraak hebt op de Adoptiepoli is het belangrijk om mee te nemen:

  • De medische en groeigegevens van jouw kindje;
  • De inentingspapieren;
  • Eventuele uitslagen van eerder verrichtte onderzoeken in Nederland;
  • Urine- en ontlastingsmonsters (Je ontvangt voor de afspraak via de post folders met informatie en potjes om de monsters in mee te brengen. Je levert deze vervolgens in bij de balie van de polikliniek).

 • Gang van zaken

  Een bezoek aan de polikliniek begint met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek doet de kinderarts uitgebreid lichamelijk onderzoek en wordt er bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt samen met de urine en ontlasting ingestuurd naar het laboratorium. Na je bezoek plannen we twee telefonische afspraken in. De kinderarts belt je twee én acht weken na het intakegesprek. Tijdens de beide telefonische consulten bespreekt de kinderarts samen met jou de uitslagen en een eventuele behandeling.

 • MRSA

  Om te voorkomen dat de resistente ziekenhuisbacterie MRSA zich verspreid, testen we alle patiënten die onlangs zijn opgenomen of behandeld in een buitenlands ziekenhuis op deze infectie. Wij vragen je om ons voor de afspraak op de polikliniek telefonisch te informeren wanneer jouw kind recent is opgenomen of behandeld in een buitenlands ziekenhuis.

 • Vergoeding

  Helaas is de adoptiescreening niet in het basispakket van de ziektekostenverzekering opgenomen. Daarom adviseren wij je hiervoor een aanvullende verzekering te nemen, in overleg met je ziektekostenverzekeraar.

Afdelingen

Ziekte en behandeling

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
(013) 221 08 00

Openingstijden
Vanaf 24 juni telefonisch 9.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur

Route
80 (Fam)

Locatie

Pagina delen?