J.C.R. van Hoften
Kinderarts

Snel naar

Over mij

Ik heb mijn algemene Geneeskundige opleiding gevolgd in Utrecht en mijn studie Kindergeneeskunde gedaan in Groningen. Aansluitend heb ik nog een fellowship Neonatologie in Groningen gedaan. Sinds 2008 werk ik als kinderarts in het ETZ.

Mijn belangrijkste aandachtsgebied is neonatologie. In het ETZ hebben we een post IC-HC neonatologiecentrum, een speciale afdeling voor pasgeboren baby’s die van de Intensive Care komen maar nog wel extra zorg nodig hebben. Ik heb vaak te maken met zieke zuigelingen. Het geeft veel voldoening als ze gezond weer het ziekenhuis verlaten, en om te zien hoe de ouders steeds meer het vertrouwen krijgen dat het goed komt.

Korte lijntjes

In mijn diagnose en behandeling sta ik niet alleen. Ik overleg veel met de gynaecologen en andere afdelingen zoals KNO, Neurologie en Chirurgie. Daarnaast heb ik korte lijntjes met mijn collega’s in het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Utrecht. Onze afdeling draagt ook bij aan onderzoeken van het UMC. Op de afdeling Kindergeneeskunde ben ik betrokken bij de opleiding van coassistenten en arts-assistenten, wat me scherp houdt.

BIG-registratie: 19045207801

Aandachtsgebieden

  • Neonatologie

Studie & opleiding

  • Geneeskunde: UMC Utrecht
  • Kindergeneeskunde en Neonatologie: UMC Groningen