Fam, geboortezorg en kindergeneeskunde

Snel naar

Laatste update 29 april 2024

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar via één nummer: (013) 221 08 00.

FamFam biedt zowel geboortezorg als kindergeneeskundige zorg. Dat betekent dat de zorg rondom zwangerschap, bevalling en kraamtijd en de zorg voor zieke kinderen tot 18 jaar plaatsvindt vanuit één organisatie. De kracht van Fam zit in de afstemming van zorg door verloskundige, gynaecoloog en kinderarts met jou. Zij bekijken samen met jou, je partner en je kind welke zorg jullie nodig hebben en door wie en waar deze het beste geboden kan worden. Hoofdlocatie voor Fam is locatie ETZ Elisabeth.

Alles onder één dak, maar ook bij jou in de buurt

Binnen Fam omarmen we alle disciplines die nodig zijn voor goede geboortezorg en kindergeneeskundige zorg. De nauwe samenwerking tussen die disciplines maakt de zorg voor jou en jouw partner optimaal en efficiënt; afspraken als een eerste echo, het intakegesprek en de bloedafname kunnen bijvoorbeeld gecombineerd worden, waardoor het je niet drie, maar één keer tijd kost.

Uitslagen van bloedonderzoek, echo’s, onderzoeken bij je kind of uitkomsten van een consult komen terecht in één systeem. Wanneer de zwangerschap zonder risico’s of complicaties verloopt, mag je natuurlijk ook in een van de buitenlocaties van Fam bij jou in de buurt op controle komen.

De spreekuurlocaties met je verloskundige zijn op diverse plekken in Tilburg, Goirle, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Berkel-Enschot en Udenhout. Fam is dus altijd in de buurt.

Family Centered and Integrated Care

Binnen Fam werken we vanuit de visie ‘Family Centered and Integrated Care’ ofwel familiegerichte zorg. Het gezin staat centraal en mag zelf de regie nemen binnen de aangeboden zorg. Ouders en kind(eren) blijven altijd bij elkaar en de zorg wordt steeds met jou als zwangere, het kind of jullie als ouders afgestemd.

 • Geschiedenis

  Na de bestuurlijke fusie van het St. Elisabeth Ziekenhuis en het TweeSteden ziekenhuis in 2013, werd in 2014 bekend dat de geboortezorg en kindergeneeskunde van de Tilburgse ziekenhuizen op één plek zouden komen. In januari 2016 maakte de Kinderafdeling de aftrap en in oktober 2017 verhuisden ook alle afdelingen betreffende de geboortezorg van locatie ETZ TweeSteden naar locatie ETZ Elisabeth. Een grote verandering die zou leiden tot één groot integraal Moeder- en Kindcentrum.

  Verloskundigenpraktijken de Vlinder, de Zon, EVA (Terra) en Livive werden één maatschap in januari 2018 zoals ook de gynaecologen en kinderartsen van de beide ziekenhuizen die zich al eerder hadden samengevoegd. Ter kwaliteitsverbetering werd alle zorg onder het dak van één organisatie ontwikkeld onder de naam Fam.

 • Waarom de naam Fam?

  Samen met kinderen, ouders, toekomstige ouders, kraamverzorgenden, verloskundigen, gynaecologen en kinderartsen zijn we uitgekomen bij de naam Fam.

  Het draait bij ons niet alleen om de patiënt of cliënt, maar de hele familie en dierbaren zijn belangrijk. Families met kinderen die bijna volwassen zijn, families met kinderen die nog geboren moeten worden en alles daartussenin. Fam dus.

  Lees meer over de visie van Fam

Zorgteam

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
(013) 221 08 00

Route
80

Fam heeft ook een eigen website: fam.nl

Pagina delen?