M.S. Braakhuis
Kinderarts

Snel naar

Over mij

Ik heb Geneeskunde gestudeerd in Nijmegen en de opleiding tot kinderarts gevolgd in Maastricht. In 2014 ben ik als algemeen kinderarts in het ETZ komen werken. Hematologie (bloedziekten, zoals stollingsstoornissen en bloedarmoede) is een van mijn aandachtsgebieden. Daarnaast zie ik op de polikliniek veel kinderen met ADHD.

Zorg op maat

Juist bij kinderen is zorg op maat heel belangrijk. Ik kijk niet alleen naar wat goed is voor een kind, maar ook voor de ouders en broertjes/zusjes. Welke vervolgbehandeling past bijvoorbeeld het beste bij het gezin? Is het nodig om een kind langer op te nemen of kunnen frequente controles op de polikliniek volstaan? Ik kijk verder dan het protocol bij het maken van een plan.

Veilig en vertrouwd

Ik vind het belangrijk dat kinderen begrijpen waarom ze hier waren. En ook weer met een vertrouwd gevoel naar huis kunnen. Daarom wil ik duidelijk uitleggen wat er aan de hand is en wat ze kunnen verwachten. Ook de ouders betrek ik bij het ziektebeeld. Ik zorg dat ze weten wanneer ze aan de bel moeten trekken en bij wie ze terechtkunnen. Het geeft me voldoening als ouders en kind een tevreden, veilig gevoel overhouden aan het ziekenhuisproces.

Organisatie van zorg

In het ETZ ben ik betrokken bij de opleiding van coassistenten en arts-assistenten. Daarnaast ben ik voorzitter van het Midden-Brabant-district van de overkoepelende artsenfederatie KNMG. Het doel is om artsen in de regio met elkaar in verbinding te stellen en kennis te delen. Daardoor kunnen we gemakkelijker overleggen en patiënten doorverwijzen.

BIG-registratie: 29065830101

Aandachtsgebieden

  • ADHD
  • hematologie

Studie & opleiding

 

Onderzoek & publicaties

 

Lidmaatschappen