Spoed

Dringend medische hulp nodig?

Eerst bellen naar je huisarts

Binnen kantooruren: huisarts

Als je met spoed medisch advies nodig hebt, neem dan altijd eerst contact op met de huisarts. Je huisarts is tijdens kantooruren van maandag tot en met vrijdag aanwezig van 08.00 – 17.00 uur.

Buiten kantooruren: huisartsenspoedpost

Buiten kantooruren kun je contact opnemen met de huisartsenspoedpost (HAP). In het weekend en op feestdagen neem je ook contact op met de HAP. De HAP Midden-Brabant is te bereiken via telefoonnummer (085) 53 60 300. Als het nodig is, verwijst de huisarts je naar de Spoedeisende Hulp.

Bezoek je de Spoedeisende Hulp? Dan vallen de kosten onder jouw eigen risico. Ook als je via de HAP wordt doorverwezen naar de Spoedeisende Hulp voor onderzoek of behandeling. Is de rekening hoger dan je eigen risico, dan krijg je die extra kosten vergoed, ook als jouw zorgverzekeraar geen contract met het ziekenhuis heeft.

112

Er zijn situaties die zo ernstig zijn, dat je niet kunt wachten op de huisarts. Als je denkt dat je – of iemand in je omgeving – in een acute, levensbedreigende situatie verkeert, bel dan het alarmnummer 112 en vraag om een ambulance. Zijn de klachten minder ernstig, neem dan altijd eerst contact op met je huisarts.

Spoedeisende Hulp ETZ

Onze artsen en verpleegkundigen staan dag en nacht voor jou klaar op de Spoedeisende Hulp (SEH). Wij richten ons op de eerste opvang, onderzoeken en behandeling van patiënten die acuut medische zorg nodig hebben. Het ETZ biedt spoedeisende hulpverlening aan op locatie ETZ Elisabeth – Let op: er mag maximaal 1 begeleider per patiënt mee komen.
Op locaties ETZ TweeSteden en ETZ Waalwijk is géén Spoedeisende Hulp.