Kinderdagbehandeling KNO

Snel naar

Laatste update 27 april 2024

Jullie kind heeft vaak een middenoorontsteking of last van de neus- of keelamandelen. Dat is natuurlijk erg vervelend. Jullie kunnen dan terecht op de Kinderdagbehandeling KNO. Onze deskundige zorgprofessionals houden zich op deze afdeling bezig met onder meer keel- en neusamandelen verwijderen en trommelvliesbuisjes plaatsen bij kinderen. De Kinderdagbehandeling is gevestigd op ETZ TweeSteden.

Bij de polikliniek KNO krijg je een afspraak mee voor de operatiedag, voorlichtingsmiddag en de polikliniek Anesthesiologie. De voorlichtingsmiddag is op maandag.

Voorlichtingsmiddag

Een kinderverpleegkundige en pedagogisch medewerker verzorgen de voorlichtingsmiddag. Het groepje (maximaal zes) kinderen wordt actief bij de voorlichtingsmiddag betrokken. Er is een powerpointpresentatie, pop Willy en kinderen mogen oefenen met het mondkapje waarmee ze in slaap vallen. Ook kunnen jullie kunnen samen een kijkje nemen in de behandelkamer en de kinderen mogen op het bed zitten.

Een operatie is voor jullie best spannend. Daarom vinden wij het erg belangrijk dat alle kinderen deze voorlichtingsmiddag bijwonen. Wij ervaren dat veel kinderen erg gespannen zijn bij binnenkomst, maar na alle informatie en het armbandje voor de knuffel een stuk minder nerveus zijn voor de dag van de operatie.

Bovendien is er een koffertje dat je kunt huren. Dit koffertje bevat materialen die voor kinderen erg herkenbaar zijn, zoals het maskertje en het fotoboek met de foto’s van de powerpointpresentatie. Je kunt met dit koffertje thuis je kind spelenderwijs verder begeleiden.

Dag van de opname

Jullie komen tussen 7.00 en 8.00 uur op de Kinderdagbehandeling KNO. Je kind moet nuchter zijn en mag zijn of haar eigen pyjama aan. Twee ouders mogen op de afdeling aanwezig zijn. Er staat een bed voor jullie kind klaar. Ook is er op de afdeling materiaal om mee te spelen en boven het bed hangt een televisie. Je kind mag zelf met het stuurtje naar de behandelkamer rijden. De pedagogisch medewerker begeleidt jullie.

Totdat je kind slaapt, kun je bij je kind blijven. Daarna begeleidt de pedagogisch medewerker je naar een wachtkamer. Je kind gaat na de ingreep even naar de uitslaapkamer. Hier mag een van de ouders bij het kind zijn.

Wanneer je kind terug naar de afdeling mag, verlenen de kinderverpleegkundigen de verdere zorg en geven jouw kind uitgebreid de aandacht. Ze stimuleren je kind om goed te drinken en je kind krijgt een ijsje.

Nazorg

Als de verpleegkundigen zien dat je kind goed opgeknapt is, mogen jullie naar huis. Je krijgt dan een nazorgformulier mee. Jullie kind krijgt een diploma, ballon en een cadeautje. De arts komt daarna altijd nog even bij jullie langs.

Zorgteam

Ziekte en behandeling

Locaties

ETZ TweeSteden

Direct nummer
(013) 221 08 00

Route
89

Pagina delen?