dr. J.E.H. Bunt
Kinderarts

Snel naar

Over mij

dr. J.E.H. Bunt is kinderarts in het ETZ.

Al vroeg in mijn artsenopleiding wilde ik kinderarts worden. Ik vind kinderen ontwapenend, grappig, eerlijk en onschuldig, hoewel er wel wat boefjes tussen zitten! Daarom wil ik ze graag helpen als dat nodig is.

Medisch inhoudelijk is de Kindergeneeskunde een uitdaging omdat het een beschouwend en sociaal karakter heeft met momenten dat acute behandeling nodig is. De kinderarts moet op de hoogte zijn van de basale processen en behandeling van verschillende ziektebeelden en daarnaast sociale vaardigheden om te kunnen omgaan met ouders en kind. Mijn uitdaging is om iedere dag het beste uit mezelf te halen om kind en ouders maximaal te ondersteunen.

BIG-registratie: 69044471101

Aandachtsgebieden

Ik ben gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van (te vroeg geboren) pasgeborenen. Daarnaast zijn kinderen met ADHD, syndroom van Down en kinderen met een afwijkende vorm van de schedel aandachtsgebieden. Naast patiëntenzorg draag ik actief bij aan de opleiding tot basisarts en kinderarts.

Ik woon met mijn vrouw en drie zonen in Eindhoven. In mijn vrije tijd speel ik graag met mijn kinderen, doe aan sport en maak muziek met anderen.

Studie & opleiding

  • Opleiding geneeskunde in Maastricht 1987-1994
  • Promotieonderzoek Rotterdam 1994-1999
  • Opleiding tot kinderarts Rotterdam 1999-2004
  • Opleiding tot neonatoloog Rotterdam 2004-2007
  • Kinderarts in het Catharina ziekenhuis 2007-2014

Onderzoek & publicaties

Voor een overzicht van de publicaties van dr. Bunt kunt u Pubmed.com raadplegen. Aangezien dit een automatisch gegenereerd overzicht is kunnen wij niet garanderen dat alle publicaties van deze specialist zijn.

Lidmaatschappen

Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde

Specialismen