ADHD polikliniek

Snel naar

Laatste update 03 juni 2024

In het Kindercentrum van het ETZ Elisabeth is een ADHD-polikliniek. Bij deze polikliniek wordt jouw kind onderzocht door de kinderarts die de diagnose stelt of jouw kind ADHD heeft. Vervolgens krijg je voorlichting van de ADHD-verpleegkundige.

ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Kinderen met ADHD hebben problemen om hun aandacht bij een spel of taak te houden (aandachtstekort) en zijn daarnaast hyperactief en impulsief. Zij ondervinden hierdoor vaak problemen  thuis, op school en in contacten met andere kinderen.

  • Voorlichting

    Er is en wordt veel onderzoek gedaan naar ADHD bij kinderen. Hieruit blijkt dat  medicijnen een belangrijk onderdeel uitmaken van de behandeling van ADHD. Het is belangrijk dat jij, als ouder/verzorger, en jouw kind goed worden voorgelicht over het ziektebeeld en over de werking en bijwerking van de medicijnen op korte en lange termijn. Tijdens het bezoek bij de ADHD-verpleegkundige komen verschillende onderwerpen uitvoerig aan de orde, zoals het ziektebeeld, de werking en bijwerking van medicijnen op korte en op lange termijn. Je krijgt van de ADHD-verpleegkundige voorlichtingsmateriaal mee naar huis, zodat je een en ander nog eens rustig kunt nalezen.

Afdelingen

Zorgteam

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
(013) 221 08 10

Openingstijden
Vanaf 24 juni telefonisch 9.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur

Route
80 (Fam)

Locatie

Pagina delen?