Kinderdiabetesteam

Snel naar

Laatste update 19 maart 2024

Wanneer je huisarts vermoedt dat jouw kind diabetes (suikerziekte) heeft, kun je terecht bij het kinderdiabetesteam van het ETZ. Het team behandelt kinderen van nul tot achttien jaar en is 24 uur per dag beschikbaar.

Het kinderdiabetesteam helpt je kind om zo goed en zelfstandig mogelijk met diabetes om te gaan. Zo dat de nodige handelingen gaan passen in het dagelijks leven van je kind. Een goede glucoseregulatie is het uiteindelijke doel. Hiervoor levert het team alle gangbare behandelmogelijkheden, bijvoorbeeld insulinepomptherapie in combinatie met continue glucose monitoring.

 

 • Begeleiding

  De begeleiding van het diabetesteam bestaat uit verschillende soorten zorg. Jouw kind wordt begeleid door een kinderarts, kinderdiabetesverpleegkundige en diëtiste. Zij behandelen je kind en leren het een aantal vaardigheden. Deze vaardigheden lopen uiteen van het rekenen met koolhydraten tot het instellen van de insulinepomp. Waar nodig kan een sociaal pedagogisch medewerker of maatschappelijk werker jouw kind ondersteunen.

 • Richtlijnen

  Het kinderdiabetesteam werkt volgens de meest actuele Zorgstandaard van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) en internationale ISPAD richtlijnen. Daarnaast werkt het team van het ETZ samen met zeven kinderdiabetesteams uit andere ziekenhuizen. Dit samenwerkingsverband heet Kidz&ko en is bedoeld om goede kwaliteit en continuïteit van zorg in de regio te regelen.

  Lees hierover meer op de website van Kidz&ko.

 • Vragen?

  We geven ondersteuning  als we elkaar treffen op de polikliniek, maar heel veel vragen kunnen ook worden opgelost per telefoon of mail. Heb je vragen? Bel dan naar: (013) 221 24 57 (tijdens kantooruren) of stuur een mail naar kinderdiabetesteam@etz.nl.

Zorgteam

Voorbereiden op

Ziekte en behandeling

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
(013) 221 08 00

Route
80 (Fam)

Pagina delen?