R.A. de Moor
Kinderarts

Snel naar

Over mij

Ik heb mijn studie Geneeskunde gedaan in Nijmegen en de opleiding tot kinderarts in het Juliana Kinderziekenhuis te Den Haag en het LUMC te Leiden. Ik ben sinds 1998 werkzaam als kinderarts in het ETZ. Mijn aandachtsgebieden zijn kinderlongziekten, kinderallergologie, nierziekten en kinderurologie. In het kader van preventie ben ik ambassadeur in ons ziekenhuis voor het rookvrij opgroeien van kinderen. 

Samen zoeken naar een oplossing

Als kinderarts probeer ik de invloed van ziekten op de ontwikkeling van het kind zo beperkt mogelijk te houden. Leefomstandigheden zijn voor elk kind anders. Door me daarin te verdiepen, proberen we samen te komen tot een behandeling die het beste bij het kind past. Veel pubers met astma nemen hun medicatie bijvoorbeeld niet goed. Dan is de vraag met welke aanpassing we ervoor kunnen zorgen dat de therapietrouw wordt verbeterd. 

Themapoli’s

Op locaties ETZ Elisabeth en ETZ TweeSteden is een astmapoli waar kinderen met astma, eczeem of een voedselallergie samen met een kinderlongverpleegkundige/ eczeemverpleegkundige worden gezien. Ook bestaat de mogelijkheid om tijdens dit consult een longfunctie te doen.

Eventuele huidtesten gebeuren op de polikliniek Allergologie. Met de allergologen bestaat een nauwe samenwerking. Om de diagnose voedselallergie met zekerheid te kunnen stellen of uit te sluiten, worden voedselprovocaties verricht op onze dagbehandeling.

Samen met de kinderurotherapeute worden kinderen op de Plaspoli gezien. Hier behandelen we kinderen met plasproblemen zoals bedplassen en/of urine-incontinentie.

Rookvrij opgroeien

Als ambassadeur van de Rookvrije Generatie zet ik me actief in voor het rookvrij laten opgroeien van het kind. In dit kader geef ik scholingen en probeer ik ouders en de omgeving te motiveren te stoppen met roken. Als ouders hiervoor open staan, verwijs ik hen naar een stoppen met roken-coach of telefonische counseling.

BIG-registratie: 29032245301

Aandachtsgebieden

  • kinderlongziekten
  • kinderallergologie
  • nierziekten 
  • kinderurologie
  • ambassadeur Rookvrije generatie

Studie & opleiding

 

Onderzoek & publicaties

 

Lidmaatschappen

 

Specialismen