Organisatie

Nieuwbouw

Alle spoedzorg en verpleegafdelingen Tilburg in 2026 naar ETZ Elisabeth

Bouwspecial teaser

Ga naar de bouwspecial – het online magazine

Locatie ETZ Elisabeth wordt de komende 30 jaar helemaal vernieuwd. Om dit mogelijk te maken, gaat het ziekenhuis uitbreiden aan de achterkant, richting Kempenbaan. Hier komt ook plek voor andere zorgverleners – zoals huisartsen – die nu nog geen werkplek hebben in het ETZ.

Het uit 1982 daterende ETZ Elisabeth wordt de komende decennia helemaal vernieuwd. Het ‘oude’ ziekenhuis wordt vanaf 2026 in enkele tientallen jaren vervangen door een nieuw ziekenhuis.
In 2026 staan een acuut blok voor alle spoedzorg en een nieuwe kliniek met ruim 80 verpleegbedden gepland.
Daarna liggen de bouwplannen niet stil. Een tweede beddenhuis, nieuw OK-complex, de afdeling Radiologie en een nieuwe parkeergarage zijn in 2031 een feit.
Stip op de horizon is een volledig nieuw ziekenhuis in 2040/2050.

Eerste Hart Hulp

Alle spoedeisende zorg en klinische zorg wordt in de toekomst gegeven in ETZ Elisabeth. Dit betekent dat de Eerste Hart Hulp, de hartcatheterisatiekamers en de verpleegbedden van locatie ETZ TweeSteden in 2026 worden verplaatst naar locatie ETZ Elisabeth. De locaties ETZ TweeSteden en ETZ Waalwijk blijven open voor poliklinische zorg en diagnostiek. In ETZ TweeSteden vinden ook dagbehandelingen plaats. De reguliere zorg wordt dus zoveel mogelijk dicht bij huis verleend.

Meer weten over de nieuwbouw? Lees, bekijk, luister en ervaar op deze plek alles over ETZ bouwt de toekomst.