Geheugenpolikliniek

ETZ TweeSteden
Direct nummer
(013) 221 00 90
Openingstijden
ma t/m vrij 8.30-17.00
Route
93

Voor wie is de Geheugenpoli?

De Geheugenpoli is bedoeld voor mensen met geheugenproblemen, vergeetachtigheid en gedragsveranderingen, van wie de huisarts een diagnose wil of twijfelt over de diagnose. Een veel gestelde vraag bij patiënten die onderzocht worden, is of de geheugenproblemen mogelijk wijzen op beginnende dementie.

Geheugenklachten komen vooral op oudere leeftijd voor. Ook jongere mensen kunnen last van een slecht geheugen krijgen. Op de Geheugenpoli werken dan ook de specialismen Neurologie en Geriatrie (samen. Voor een bezoek aan de Geheugenpoli geldt geen leeftijdsgrens. Patiënten onder de 60 jaar worden meestal door de neuroloog gezien. Patiënten van 75 jaar en ouder kunnen in eerste instantie terecht bij de geriater. Patiënten tussen 60 en 75 jaar worden ingepland bij een van de twee specialisten afhankelijk van onder andere de voorgeschiedenis, persoonlijke voorkeur of wachtlijst.
Voorlopig worden patiënten bij de neuroloog op ETZ Elisabeth gezien en patiënten onder behandeling bij de geriater op ETZ TweeSteden en ETZ Waalwijk.

Verwijzing

Uw huisarts of medisch specialist kan u verwijzen naar de Geheugenpoli. Na verwijzing neemt een medewerker van de Geheugenpoli contact met u op om een afspraak te maken en enkele gegevens met u door te nemen.

Wat doet de geheugenpolikliniek?

  • onderzoek naar geheugenstoornissen
  • duidelijkheid verschaffen
  • kundig advies geven voor behandeling of begeleiding
  • indien nodig snel doorverwijzen

Zorgteam

Bij de Geheugenpoli zijn diverse zorgprofessionals betrokken, zoals de neuroloog, de geriater, de huisarts, de psycholoog, de psychiater, de casemanager, de specialist ouderengeneeskunde en de arts-assistenten in opleiding. 

dr. H. Scholten

Klinisch neuropsycholoog

Als klinisch neuropsycholoog werk ik sinds 1997 met veel plezier in het TweeSteden ziekenhuis, nu ETZ.

R.W. Vingerhoets

Geriater

Naast patiënten op de geheugenpoli en algemene geriatrie, zie ik mensen met medicatiegerelateerde problemen op de polikliniek polyfarmacie.

T. Meijerink

Gezondheidszorgpsycholoog i.o. tot Klinisch Neuropsycholoog

Gedreven psycholoog, voornamelijk gericht op hersenaandoeningen en de relatie tussen het brein en cognitie, emotie en gedrag

E.M. (Eefje) Meulenberg

Klinisch geriater

Het is binnen de geriatrie dé uitdaging om zorg af te stemmen op de individuele patiënt.

D.L. Bosch-Arnoldussen

Geriater

Uitzoeken wat voor een patiënt belangrijk is en daar met een team de medische zorg op aan te passen, zie ik als een mooie uitdaging in mijn werk.