Geheugenpolikliniek

ETZ TweeSteden
Direct nummer
(013) 221 00 90
Openingstijden
ma t/m vrij 8.30-17.00
Route
93

Voor wie is de Geheugenpoli?

De Geheugenpoli is bedoeld voor mensen met cognitieve problemen, zoals geheugenproblemen en gedragsveranderingen, die hiervoor zijn doorverwezen door de huisarts of specialist.

Een veelgestelde vraag bij patiënten die onderzocht worden, is of de geheugenproblemen mogelijk wijzen op beginnende dementie. Geheugenklachten komen zowel op oudere als jongere leeftijd voor. Op jongere leeftijd worden patiënten door de neuroloog gezien, op oudere leeftijd door de geriater. De afspraak kan plaatsvinden op locatie ETZ Elisabeth of ETZ TweeSteden.

Verwijzing

Uw huisarts of medisch specialist kan u verwijzen naar de Geheugenpoli. Na verwijzing neemt een medewerker van de Geheugenpoli contact met u of uw contactpersoon op, om een afspraak te maken en gegevens door te nemen.

Zorgteam

Bij de Geheugenpoli zijn diverse zorgprofessionals betrokken, zoals:

  • de neuroloog
  • de geriater of internist-ouderengeneeskunde
  • de huisarts
  • de psycholoog
  • de psychiater
  • de casemanager
  • de specialist ouderengeneeskunde
  • de verpleegkundig specialist
  • de arts-assistenten in opleiding

Eerste bezoek

Komt u voor het eerst op de polikliniek Geriatrie? Neem dan een contactpersoon uit de naaste familie of vriendenkring mee. Tijdens het eerste bezoek krijgt u een uitgebreid gesprek met de arts en daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Afhankelijk van de resultaten wordt nog aanvullend onderzoek verricht.

Het eerste bezoek aan de polikliniek duurt ongeveer een uur en twintig minuten. Soms wordt vooraf aan uw bezoek al een bloedonderzoek gedaan.

Meer informatie
Meer informatie over het verloop van de afspraak bij de polikliniek Geriatrie vindt u in de folder Polikliniek Geriatrie bij de patiëntfolders.

D.L. Arnoldussen

Geriater

Uitzoeken wat voor een patiënt belangrijk is en daar met een team de medische zorg op aan te passen, zie ik als een mooie uitdaging in mijn werk.

dr. A.Y. Hagedoorn-Bijlsma

Internist-ouderengeneeskunde

Internist met specialisatie in ouderengeneeskunde. Samen beslissen wat de best passende behandeling is bij de oudere patiënt

M.A.P. Hems-van der Zanden

Klinisch geriater

Op basis van de medische gegevens, wensen en doelen van de patiënt samen tot een passend behandelplan komen. Kwaliteit en veiligheid van zorg.

Susanne Koot

Gezondheidszorgpsycholoog

Gezondheid is meer dan afwezigheid van klachten en ziekte, als psycholoog kijk ik graag naar álle factoren die de ervaren gezondheid en kwaliteit van leven beïnvloeden.

T. Meijerink

Klinisch neuropsycholoog

Gedreven psycholoog, voornamelijk gericht op hersenaandoeningen en de relatie tussen het brein en cognitie, emotie en gedrag

E.M. (Eefje) Meulenberg

Klinisch geriater

Het is binnen de geriatrie dé uitdaging om zorg af te stemmen op de individuele patiënt.

R.W. Vingerhoets

Geriater

Naast patiënten op de geheugenpoli en algemene geriatrie, zie ik mensen met medicatiegerelateerde problemen op de polikliniek polyfarmacie.

M.T.J.M. (Martine) Wilbers

Klinisch neuropsycholoog

Klinisch neuropsycholoog gespecialiseerd in de neuropsychologische diagnostiek en behandeling bij volwassenen en ouderen met hersenaandoeningen