Handen Geriatrie

Geriatrische oncologie polikliniek (ouderen met kanker)

Snel naar

Laatste update 01 mei 2024

Het oncologisch team werkt continu aan het verbeteren van de zorg en de behandeling van mensen met kanker. Daarom is er binnen de ETZ Kliniek voor Kanker een specifieke polikliniek voor ouderen met kanker: de polikliniek Geriatrische Oncologie.

Waarom naar de geriater of internist-ouderengeneeskunde?

Als er bij ouderen boven de 70 jaar een vermoeden is op kanker, screenen we standaard met een vragenlijst op kwetsbaarheid. Als hieruit een verhoogd risico naar voren komt, kunt u in overleg met uw oncologisch behandelaar worden doorverwezen naar het spreekuur van de geriater. Vooral als onderzoeken of behandelingen belastend of zwaar kunnen zijn, zal een verwijzing aan u worden voorgesteld.

Wat doet de geriater of internist-ouderengeneeskunde?

De geriater of internist-ouderengeneeskunde beoordeelt naast de oncologische aandoening de algehele gezondheid. Er wordt gevraagd naar lichamelijke klachten, psychische klachten, de algemene conditie, het functioneren en de sociale omstandigheden. Er kunnen andere gezondheidsproblemen zijn die invloed hebben op de behandeling van de tumor. Daarnaast wordt gevraagd wat uw behandelwensen en -grenzen zijn en wat voor u belangrijk is. Op deze manier kan een persoonlijk behandeladvies gegeven worden voor uw oncologische behandeling en voor het optimaliseren van uw gezondheid. Dit advies wordt teruggekoppeld aan de behandelend oncologisch specialist, of ingebracht in het multidisciplinair team oncologie.

Wat kunt u verwachten op het spreekuur?

Een eerste afspraak duurt ongeveer een uur en 20 minuten en begint met een uitgebreid gesprek met de geriater of internist-ouderengeneeskunde. Hierna gaat u met de poli-assistent mee voor enkele onderzoeken, zoals een geheugentest, een test van de kracht en loopsnelheid, een bloeddruk, lengte- en gewichtmeting en soms ook een hartfilmpje. Hierna verricht de arts nog een lichamelijk onderzoek. Na dit onderzoek bespreekt de geriater of internist-ouderengeneeskunde de resultaten met u.

 

Zorgteam

Ziekte en behandeling

Locaties

ETZ TweeSteden

Direct nummer
(013) 221 00 90

Openingstijden
ma t/m vrij 8.30-17.00 uur
Telefonisch 9.00-16.00 uur

Route
97

Pagina delen?