W.J.A.R.M. Valckx
Klinisch geriater

Snel naar

Over mij

Het mooie van mijn vak is dat we binnen de geriatrie heel breed kijken. Wij brengen een compleet persoon in kaart met daarbij de geschiedenis en het levensverhaal. Deze levensgeschiedenis willen we door verweven in de toekomst. Ik ga samen met degene die voor me zit op zoek naar hoe we het leven voort kunnen laten gaan met de klachten die er zijn, passend bij de persoon. Ik heb dus een mens met een levensverhaal voor me zitten en geen patiënt.

Multi-problematiek

Ik zie vooral kwetsbare mensen met een multi-problematiek, waarbij we dus breed kijken. Dit wil zeggen op lichamelijk, psychisch, algeheel functioneren en sociaal vlak. Hierbij is het verhaal van de mantelzorger ook erg belangrijk. We vragen daarom altijd of dit persoon mee wil komen naar de polikliniek.

Verwijzing huisarts

Als ik de verwijsbrief van de huisarts heb gelezen, ben ik altijd benieuwd wat het verhaal achter het probleem is. Dit verhaal is namelijk voor iedereen anders. Zo kan iemand komen vanwege vallen. Ee redenen waarom iemand valt, worden altijd door factoren bepaald die voor die persoon uniek zijn en met elkaar verweven zijn. Ditzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor geheugenproblemen: de zorg voor iemand die alleenstaand is, is anders dan voor iemand die samenwoont.

BIG-registratie: 89913718401

Aandachtsgebieden

  • Algemene geriatrie
  • Geheugen poli