dr. M. Hofman
Geriater

Snel naar

Over mij

Ik ben een laagdrempelige en bereikbare geriater voor zowel patiënten als familie. Meestal durven zij wel open te vertellen wat ze op het hart hebben.

Complex

We hebben vaak te maken met zware gevallen met een complexe problematiek of ernstige ziekten. De modus van een ziekenhuis is te onderzoeken wat er speelt en te behandelen. We kunnen álles uitzoeken en streven naar maximale behandeling, maar sommigen willen in een bepaalde fase in het leven niet alles meer weten.

Passen bij de patiënt

Ik ben dan razendbenieuwd of iemand bijvoorbeeld darmkanker heeft of niet, maar als de patiënt dat niet wil weten, is het ook goed. We kiezen samen een weg die bij de patiënt past en dus leg ik geen behandeling op. Ik vind het mooi als ik naar boven kan halen wat de patiënt echt zélf het liefste wil.

Oorzaak achterhalen

Vaak hebben patiënten al een heel medisch traject achter de rug voordat ze hier komen. Soms zijn het ook vage klachten waar andere specialisten in eerste instantie geen weg mee weten. Als een patiënt heel moe is of opeens vergeetachtig, vind ik het fantastisch om (door naar het totaalplaatje te kijken) te speuren waar de klacht vandaan komt. Een cardioloog onderzoekt het hart en als dit goed is, verlaat de patiënt dit vakgebied. Ik kan bij a-typische klachten blijven speuren totdat ik weet wat het is. Vallen of extreme moeheid kan zoveel redenen hebben.

BIG-registratie: 79909304201

Aandachtsgebieden

  • Algemene geriatrie
  • Valpoli

Studie & opleiding

  • 2001-2007 geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht
  • 2007-2011 poortarts, interne geneeskunde en ggz (1 jaar in Suriname)
  • 2012-2018 specialisatie geriatrie Amsterdam Slotervaart
  • 2018-heden ETZ

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Geriatrie (NVVG)