Kliniek voor kanker

Als je te horen krijgt dat je kanker hebt, verandert het jouw leven compleet. Je hebt een hoop vragen, er is nog veel onzeker. Niet alleen voor jou, maar ook voor je familie, vrienden, collega’s en andere mensen die dichtbij je staan.

In het ETZ werken de zorgverleners van de verschillende afdelingen nauw samen om goede kankerzorg aan jou te bieden. Dat doen wij binnen de Kliniek voor Kanker. Ook hebben we goede contacten met andere zorginstellingen in de regio via het kankernetwerk EMBRAZE. Hierin maken we afspraken over de beste behandeling voor jou, besteden we aandacht aan wetenschappelijk onderzoek en delen we kennis.

Welke kanker behandelen wij?

In het ETZ behandelen we patiënten met:

Daarnaast hebben we veel aandacht voor:

 

Wat doen we voor jou?

Bij de Kliniek voor Kanker ben je in goede, vertrouwde handen. De Kliniek voor Kanker is een samenwerkingsverband tussen het ETZ en het Instituut Verbeeten. Onze missie is buitengewone oncologische zorg leveren en, waar nodig, patiënten doorverwijzen naar gespecialiseerde centra. We doen dit op verschillende manieren:

 • We blinken uit in basiszorg bij de meest voorkomende kankersoorten
 • We zijn gespecialiseerd in topklinische zorg bij neuro-, hoofd-, hals-, maag- en slokdarmkanker
 • We stellen snel de diagnose en starten zo spoedig mogelijk met een passende behandeling
 • We luisteren echt naar je en samen met jou bepalen we de beste behandeling voor jou
 • We bespreken jouw behandelplan met alle betrokken zorgprofessionals en werken intensief samen op het gebied van onderzoek, behandeling en begeleiding, bijvoorbeeld tijdens Multidisciplinaire Overleggen en Tumorwerkgroepen
 • We benoemen één zorgverlener die het behandelproces overziet en waar jij terecht kunt met vragen
 • We houden het zorgaanbod dichtbij in de regio
 • We bieden zorg volgens de modernste behandelmethodes, in nauwe samenwerking met regionale zorgprofessionals (zoals huisartsen, thuiszorg, verpleeghuizen, andere ziekenhuizen) en academische onderzoekscentra
 • We doen veel wetenschappelijk onderzoek en blijven innoveren
 • We bewaken continu de kwaliteit en jouw waardering nemen we hierin mee
 • Wij willen de zorg voor jou nog beter maken en zorgen voor goede informatie voor onze patiënten, medewerkers en bezoekers. Initiatieven als het Inloopruimte Oncologie en het begeleiden van kinderen met zieke ouders zijn hiervan enkele voorbeelden
Informatie op andere websites

Welke kanker behandelen wij

Huidkanker komt veel voor

Dermato-oncologie

Huidkanker komt veel voor. Een van de belangrijkste oorzaken van huidkanker is overmatige blootstelling aan ultraviolette (UV) straling. Deze straling komt voor in zonlicht en licht van de zonnebank.

Maag-, slokdarm- en dikke darmkanker

Gastro-intestinale chirurgie

Het specialisme gastro-intestinale chirurgie en oncologische chirurgie behandelt patiënten met aandoeningen in de buik- en spijsverteringsorganen.

Hoofd-hals Oncologie

Hoofd-hals oncologie

Op de polikliniek MKA-chirurgie behandelen we patiënten met goed- en kwaadaardige tumoren in het hoofd-halsgebied.

Longoncologie polikliniek

Longoncologie

Longoncologie is het specialisme dat zich richt op verschillende soorten kanker in de longen. Ons team is gespecialiseerd in de diagnostiek, behandeling, nazorg en palliatieve zorg van…

Borstkanker komt helaas veel voor

Mammapoli

De mammapoli is er speciaal voor mensen bij wie een verandering of knobbeltje in de borst is opgemerkt. Voor een afspraak op een mammapoli heb je voor verzekerde zorg altijd een verwijzing van…

Hersenkanker

Neuro-oncologie

Het specialisme Neuro-oncologie concentreert zich op ziekten van het zenuwstelsel door kanker. Hersentumoren zijn een belangrijk onderdeel van neuro-oncologie.

Schildklierkanker

Schildklierkanker

Bij schildklierkanker - een zeldzame aandoening - zit er een kwaadaardig gezwel, een tumor, in de schildklier. De vormen van schildklierkanker die het meest voorkomen, zijn vaak goed te behandelen.

Urologische oncologie

Urologische oncologie

Urologische oncologie is het specialisme dat zich concentreert op kanker van de prostaat, nier, blaas, zaadbal, penis en urinewegen.