Gynaecologische kanker

Snel naar

Laatste update 01 mei 2024

Gynaecologisch Oncologisch Centrum Zuid (GOCZ)

Het specialisme gynaecologische oncologie is voor vrouwen die kanker – of een sterke verdenking – hebben aan hun geslachtsorganen: baarmoeder, baarmoedermond, schede, schaamlippen en eierstokken. Gynaecologische kanker wordt  in Nederland jaarlijks bij 4.800 vrouwen vastgesteld.

Kanker is een ingrijpende ziekte.

Werkwijze

Via je huisarts ben je verwezen naar de polikliniek gynaecologie. We zorgen dat je zo snel mogelijk een afspraak hebt bij de gynaecoloog. Er volgen dan verschillende afspraken en meestal ook een aantal onderzoeken:

In dit gedeelte bevindt zich een video. Die is niet zichtbaar omdat de cookies (nog) niet zijn geaccepteerd. Bekijk ons cookiebeleid.

Op de polikliniek werken we samen met verschillende disciplines en instellingen zoals laboratorium,  röntgenafdeling en Instituut Verbeeten.

We streven er naar om zo snel mogelijk tot een diagnose en een behandelplan te komen. Dit doen we middels multidisciplinair samenwerking het ROGY Gynaecologisch Oncologisch Overleg).

Bij sommige behandelingen kan het zijn dat je vanuit het samenwerkingsverband verwezen wordt naar een ander ziekenhuis.

 

Regieverpleegkundige gynaecologische oncologie

De regieverpleegkundige heeft zich gespecialiseerd in zorg rondom patiënten met gynaecologische kanker. Ze werkt op de polikliniek Gynaecologie op locatie ETZ Elisabeth en locatie ETZ TweeSteden. De regieverpleegkundige is voor jou de vaste aanspreekpersoon voor, tijdens, en na je behandeling.

 

 • Externe samenwerking

  logo GOCZIn Nederland zijn acht oncologische centra aangewezen door de Nederlandse Vereniging van Obstetrie en Gynaecologie (NVOG), waaronder het Gynaecologisch Oncologisch Centrum Zuid (GOCZ). Het GOCZ is het centrum voor de behandeling van gynaecologische kanker in Brabant. Binnen het GOCZ werken 4 gynaecoloog oncologen.

  Het GOCZ behandelt alle gynaecologisch oncologische tumorsoorten.
  Als het kan, word je behandeld in het ETZ, locatie Tweesteden. Voor sommige ingrepen word je verwezen naar de centrumlokatie, het Catharina ziekenhuis in Eindhoven.

  Hiernaast wordt nauw samengewerkt met de omliggende ziekenhuizen in de regio: het Elkerliek ziekenhuis in Helmond, het Màxima Medisch Centrum in Veldhoven, het St. Anna ziekenhuis in Geldrop, het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch en het Amphia ziekenhuis in Breda.

  Speerpunten

  De speerpunten van het GOCZ zijn:

  • Het leveren van excellente medische zorg aan vrouwen met gynaecologische kanker.
  • Het leveren van topkwaliteit in de begeleiding van de patiënte en haar familie.

  Het doel van het GOCZ is om de behandeling van vrouwen met kanker aan de geslachtsorganen zo goed mogelijk uit te voeren, met gebruik van de meest recente kennis en wetenschappelijke inzichten. Hierbij houden wij zoveel mogelijk rekening met de wens van de patiënt. Zorg dicht bij huis, als mogelijk, en zorg op een centrumlocatie als dit voor de kwaliteit noodzakelijk is.

Zorgteam

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
(013) 221 01 10

Openingstijden
ma t/m vrij 08.30- 17.00

Route
15

ETZ TweeSteden

Direct nummer
(013) 221 01 10

Openingstijden
ma t/m vrij 08.30- 17.00 uur

Route
Poligebouw, Wachtruimte 2

Pagina delen?