Verpleegafdeling MDL

ETZ Elisabeth
Direct nummer
(013) 539 32 52
Bezoektijden
ma-zo 11.00-20.30
Route
Etage C, Kamer 1-16

De verpleegafdeling MDL is een afdeling voor patiënten met maag-, darm- en leverziekten. Deze verpleegafdeling bevindt zich op ETZ St. Elisabeth en heeft 22 bedden. Er zijn drie driepersoonskamers en dertien eenpersoonskamers.

Verpleegteam

Het team van de verpleegafdeling MDL bestaat uit een teamleider, (senior-) verpleegkundigen, leerling-verpleegkundigen, stagiaires, helpenden en afdelingssecretaresses.

Artsenvisite

De verpleegafdeling MDL heeft zes maag-darm-leverartsen. Zij zijn verantwoordelijk voor de medische gang van zaken. De afdelingsarts is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Deze arts loopt elke dag visite. Dat gebeurt meestal tussen 9.00 en 12.00 uur. In het weekend loopt de arts geen visite. Dringende zaken worden uiteraard wel besproken tussen de verpleegkundigen en de arts. Op dinsdagochtend lopen de MDL-artsen een visiteronde en op donderdagmiddag lopen de internisten visite.

Ontslag

Er zijn geen vaste tijden waarop we onze patiënten uit ons ziekenhuis ontslaan. We streven ernaar om dit in de ochtend of middag te doen.

dr. M.W.M.D. Lutgens

MDL-arts

Specialist in chronische darmontstekingen, dikke darmspecialist. Kwaliteit van zorg en leven gaan hand in hand.