W.L. Hazen
MDL-arts

Snel naar

Over mij

Vanaf het eerste moment van mijn geneeskunde opleiding heb ik mij het meeste verdiept in maag-, darm- en leverziekten. Ik had zowel affiniteit voor het stellen van een diagnose als voor de behandeling. Uiteindelijk heb ik gekozen voor maag-, darm- en leverarts vanwege de goede balans tussen werkzaamheden op de polikliniek, verpleegafdeling en endoscopieafdeling. Vanaf december 2015 werk ik als MDL-arts in het ETZ.

Op onze polikliniek neem ik de tijd voor patiënten om hun probleem aan te horen. Wij besluiten samen welke diagnostische onderzoeken noodzakelijk zijn en wat de beste behandeling is. Soms kan ik geruststellen, soms kan ik mensen van hun klachten genezen, soms kan ik de kwaliteit van leven verhogen, soms kan ik helemaal niets doen behoudens een luisterend oor bieden.

Op onze verpleegafdeling liggen vaak hele zieke mensen opgenomen. Dagelijks en soms zelfs per uur passen wij het beleid aan om onze patiënten te genezen of om kwaliteit van leven te bieden. Op de verpleegafdeling werken wij samen met zeer betrokken verpleegkundigen, arts-assistenten, afdelingssecretaresses en ondersteunende specialismen zoals diëtiek en fysiotherapie.

Op onze endoscopieafdeling zoek ik in goed overleg en vertrouwen de grens op met het werk van onze chirurgen door innovatieve nieuwe endoscopietechnieken te introduceren. Als voorbeeld was voor grote poliepen in de dikke darm vroeger een darmoperatie noodzakelijk, tegenwoordig kunnen deze grote poliepen vaak met een endoscopieonderzoek worden weggehaald. Als behandelteam proberen wij onrustige afwijkingen in het maagdarmstelsel op te sporen voordat het kanker wordt. Soms kan een hele vroege vorm van kanker ook nog met endoscopie worden verwijderd.

Het mooie aan het ETZ vind ik de goede samenwerking tussen de verschillende specialismen zoals oncologie, pathologie, diëtiek en radiologie en in het bijzonder tussen de Maag-, Darm- en Leverartsen en Maag-, Darm- en Leverchirurgen. Wij houden elkaar scherp en koppelen alles aan elkaar terug. Dit blijkt afgelopen jaren een goede formule voor innovatieve behandelingen waardoor wij onze naam als topklinisch ziekenhuis kunnen waarmaken. Wij bieden tegenwoordig zelfs behandelingen aan waarbij de MDL-arts en chirurg tegelijkertijd nodig zijn; dit is samenwerking op het hoogste niveau.

BIG-registratie: 69910392101

Aandachtsgebieden

Geavanceerde endoscopie (verwijdering grote poliepen, stents in slokdarm en   galwegen, endo-echografie)

 • (vroege vormen van) dikke darmkanker
 • (vroege vormen van) slokdarm- en maagkanker
 • alvleesklierontsteking en (vroege vormen van) alvleesklierkanker
 • Galwegziekten en galsteenlijden

Studie & opleiding

 • 2002 – 2008      Studie Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht / UMC Utrecht.
 • 2008 – 2014      Opleiding tot Maag-, Darm-, Leverarts onder Prof. Dr. P.D. Siersema en Dr. B. Oldenburg in het Universitair Medisch Centrum Utrecht en Drs. J.R. Vermeijden in het Meander Medisch Centrum Amersfoort.
 • 2014 -2015       Chef de Clinique Meander Medisch Centrum, Amersfoort.
 • 2015                  Observership Gastroenterology, National University Hospital, Singapore, Prof. Ho Khek Yu, Dr. Bhavesh Kishor Doshi.
 • 2015                   Observership Gastroenterology, Singapore General Hospital, Singapore, Dr.      Christopher Khor Jen Lock, Dr. Roy Muljadi Soetikno.

Onderzoek & publicaties

Op de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten van het ETZ vragen wij patiënten regelmatig en geheel vrijblijvend of zij willen meedoen aan wetenschappelijk onderzoek. Binnen wetenschappelijk onderzoek is het op een veilige manier mogelijk om patiënten nieuwe behandelingen aan te bieden die voorheen niet beschikbaar waren. Wij werken hierbij vaak samen met andere (academische) ziekenhuizen. Op deze manier wisselen wij kennis en kunde uit.

Belangrijke initiatieven waar binnen onze afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten van het ETZ participeert, zijn de studies die via de landelijke werkgroep van alvleesklierontsteking en de landelijke werkgroep van vroege vormen van dikke darmkanker plaatsvinden.

Publicaties zijn te vinden op Pubmed.

Lidmaatschappen

 • Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen (NVMDL)
 • Nederlandse Vereniging voor Gastro-enterologie (NVGE)
 • European Society of Gastrointestinal Endoscopy (ESGE)
 • Dutch T1 Colorectal Cancer Working Group
 • Pancreatitis Werkgroep Nederland
 • Federatie Medisch Specialisten (FMS)