dr. K.F. Bruin
MDL-arts

Snel naar

Over mij

Dr. K.F. Bruin is sinds 2007 werkzaam als Maag-Darm-Lever-arts in het ETZ, voorheen TweeSteden ziekenhuis. Zij volgde de studie Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (Doctoraal) en de Universiteit van Amsterdam (Artsexamen).

Na het doctoraalexamen ging zij voor een jaar naar de Verenigde Staten, waar ze meewerkte aan wetenschappelijk onderzoek op de afdeling Pathologie van Jefferson University en het Wistar Institute in Philadelphia. Zij verrichte vervolgens promotieonderzoek aan de Universiteit van Amsterdam onder leiding van dr S.J.H. van Deventer, prof dr J.W. ten Cate en prof dr G.N.J. Tytgat, waar zij in 1994 promoveerde op het proefschrift “Endotoxin responsiveness in humans”.

BIG-registratie: 39044333901

Aandachtsgebieden

In het ETZ houdt zij zich bezig met de Maag-Darm-Leverziekten in het algemeen, maar met speciale aandacht voor ontstekingsziekten van de darmen (Ziekte van Crohn en colitis ulcerosa) en het endoscopisch onderzoek van de dunne darm (video capsule onderzoek en dubbelballon-enteroscopie).

Studie & opleiding

Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (Doctoraal) en de Universiteit van Amsterdam (Artsexamen). Na het artsexamen werd zij opgeleid tot algemeen internist aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, eerst in het Andreas Ziekenhuis, later in het VU Medisch Centrum, opleider prof. J. van der Meer.

In 2001 werd zij als internist geregistreerd en ging werken in het Boven IJ Ziekenhuis in Amsterdam. In 2003 startte zij de opleiding tot MDL-arts in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, opleider prof dr P. Fockens.

Onderzoek & publicaties

 

Lidmaatschappen