Maag-, darm- en leverziekten (MDL)

Snel naar

Laatste update 21 juni 2024

Het specialisme MDL (Maag-, Darm-, Leverziekten) houdt zich bezig met onderzoek naar en behandeling van ziekten van het maagdarmkanaal, de slokdarm, de lever, de galwegen en de alvleesklier.

MDL is een verzamelnaam voor alle maag-, darm- en leveraandoeningen. Bekende ziektebeelden zijn de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, coeliakie, galstenen en tumoren in het maagdarmkanaal. Het specialisme MDL werkt nauw samen met specialismen als oncologie, chirurgie en diëtetiek. Op de polikliniek, de verpleegafdeling en de endoscopieafdeling werken MDL-artsen, verpleegkundig-specialisten en MDL-verpleegkundigen.

Het specialisme MDL houdt spreekuren in ETZ Elisabeth en ETZ Waalwijk. De verpleegafdeling MDL vind je in ETZ Elisabeth. De endoscopie afdeling – waar onderzoeken gedaan worden naar maag-, darm- en leverziekten – zit zowel op locatie ETZ Elisabeth als locatie ETZ TweeSteden.

Voor ernstige en acute maag-, lever- of darmproblemen kun je terecht op de spoedeisende hulp van ETZ Elisabeth.

Bevolkingsonderzoek darmkanker

Alle informatie over het bevolkingsonderzoek, lees je op onze website.

Topklinisch expertisecentrum

Voor IBD-zorg heeft het ETZ de erkenning van Topklinisch expertisecentrum ontvangen van STZ. Dit betekent dat in het ETZ bijzondere kennis en expertise aanwezig is voor patiënten met IBD en voor de verwijzers, 24 uur per dag en zeven dagen per week dezelfde hooggekwalificeerde zorg levert en dat medewerkers voortdurend werken aan verbetering hiervan. Beoordelingscriteria voor deze STZ-erkenning zijn onder andere patiëntgerichtheid, deelname aan professioneel netwerk, wetenschap, multidisciplinaire continuïteit van de patiëntenzorg, innovatie. De erkenning als Topklinisch expertisecentrum geeft dus aan dat er wordt gewerkt in een topklinisch klimaat.

Zorgteam

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
(013) 221 02 00

Openingstijden
ma t/m vrij 8.30-17.00 uur
Telefonisch van 9.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur

Route
23

Locatie

ETZ Waalwijk

Direct nummer
(013) 221 02 00

Openingstijden
ma t/m vrij 8.30-17.00 uur
Telefonisch van 9.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur

Route
21

Locatie

Pagina delen?