Nieuws

Het ETZ biedt zorg aan patiënten met en zonder corona

Naar het ETZ in coronatijd

Kom je naar het ziekenhuis? Je bent van harte welkom. Op deze pagina vind je alle informatie over onze zorg in coronatijd.

Oktober borstkankermaand

Oktober borstkankermaand

Deze maand vragen we aandacht voor de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen waar ook jaarlijks zo’n 100 mannen mee te maken krijgen.

Bij de Vlinderboom in het Stiltecentrum van locatie ETZ Elisabeth (route 70) kunnen ouders tijdens een vlinderviering een steentje neerleggen om hun kindje te gedenken.

Ingang ETZ Elisabeth kleurt blauw en roze

Jaarlijks overlijden in Nederland ongeveer 1.200 baby’s tijdens de zwangerschap en rond de geboorte. Het ETZ vraagt aandacht voor de gevolgen van babysterfte door de hoofdingang van locatie…

Het ETZ HIV-team levert kwalitatief hoogwaardige zorg. FOTO: ETZ Fotografie & Film/Ellen den Ouden

HIV-expertisecentrum ETZ krijgt STZ-erkenning

De Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) heeft het ETZ bestempeld als ‘HIV-expertisecentrum Midden- en West-Brabant’. Het HIV-team is bijzonder trots op deze nieuwe STZ-erkenning.

Houd 1,5 meter afstand

1 begeleider mee naar polikliniekafspraak

Sinds 25 september is het in Nederland niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Afgelopen weekend is de bezoekregeling in het ETZ nog verder versoepeld. En vanaf deze week mag je…

Klik hier voor alle nieuwsberichten

Buitengewoon

Dat we hoge kwaliteit leveren staat uiteraard buiten kijf. Onze ambitie, je mag het ook onze missie of visie noemen, wordt samengevat in Buitengewoon.

In dit gedeelte bevindt zich een video. Die is niet zichtbaar omdat de cookies (nog) niet zijn geaccepteerd. Bekijk ons cookiebeleid.

Ervaringsverhalen

Steentjes ter nagedachtenis aan Keet.

Als je geen leven meer voelt...

Laurens en Lieke voelen bij een zwangerschap van 34 weken Keet niet meer bewegen. In het ziekenhuis krijgen ze de verschrikkelijke bevestiging dat Keet niet meer leeft. Wat gebeurt er dan met je?

'Kijk, daar is Lotje'

Als je kindje te vroeg overlijdt...

Joost en Maartje kwamen er bij de 20-weken echo achter dat hun dochter Lotje geen volwaardig leven zou kunnen leiden. Ze vertellen hoe dit voor hen was.

Patiënten die een zware operatie ondergingen, praten met elkaar over hun ervaringen met hoofd-halskanker.

Inspirerende ervaringen op lotgenotendag

Emoties zijn er als je verhalen over hoofd-halskanker deelt met lotgenoten. Het Inloophuis Midden-Brabant organiseerde een middag vol warmte, humor en verdriet.

Wicher Mars geeft niet op in zijn strijd tegen hoofd-halskanker.

"Als het mijn tijd is, is het mijn tijd"

Al op jonge leeftijd verloor Wicher Mars zijn ouders aan kanker. En onlangs kreeg hij het zelf: hoofd-halskanker. Positiviteit en nuchterheid helpen hem enorm.

Klik hier voor alle ervaringsverhalen