Succesvolle informatieavond voor mensen met MS over Leefstijl

14 juni 2024

Op donderdagavond 6 juni organiseerde het MS netwerk Midden-Brabant geslaagde leefstijlavond in het ETZ voor mensen met MS.

Het MS netwerk is een regionaal samenwerkingsverband tussen Libra Revalidatie, MENT Zorgnetwerk MiddenBrabant en het ETZ Neurologie om de zorg rondom de mensen met MS goed te organiseren. Er is steeds meer aandacht voor leefstijl, vooral voor mensen met een chronische aandoening. Door aanpassingen in leefstijl kunnen zij hun ziekte zo goed mogelijk onder controle houden.

De tekst gaat verder onder de foto.Aanwezigen van de leefstijlavond voor mensen met MS luisteren naar een presentatie.vAanwezigen van de leefstijlavond voor mensen met MS luisteren naar een presentatie.

Leefstijladvies

Tijdens de avond werd ingegaan op informatie en concrete adviezen waarmee mensen met MS zelf aan de slag kunnen.

Er werden vier presentaties gegeven door verschillende partners van het MS Netwerk Midden-Brabant. De onderwerpen die aan bod kwamen waren: slaap, voeding, bewegen en ontspanning. Bij informatiestands van Libra Revalidatie, Omnisport, Uniek sporten MiddenBrabant en de patiëntenvereniging MS (Nationaal MS fonds) konden de aanwezigen zich verder informeren en vragen stellen. Het was een geslaagde, inspirerende  avond met volop handvatten om zelf aan de slag te gaan.