Bloedafname

Snel naar

Laatste update 10 mei 2024

Je maakt je afspraak hier!!

Het is op alle ETZ-locaties verplicht om een afspraak te maken vóórdat je bij de Bloedafname terecht kunt.

In het instructiefilmpje hieronder zie je precies hoe het portaal werkt. Een afspraak maken is niet moeilijk. Kom je er niet uit? Bekijk dan het filmpje even.

Helpdesk

Lukt het niet om online een afspraak te maken? Onze medewerkers van de Helpdesk helpen je graag. De Helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 8.30 – 17.00 uur op (013) 221 21 00.

Algemene vraag voor de Bloedafname

Heb je een algemene vraag, bel dan de afdeling Bloedafname:

Formulier

Je hebt van je arts een formulier ontvangen voor laboratoriumonderzoek. Op dit formulier is aangegeven welke onderzoeken nodig zijn. Bij de Bloedafname in het ETZ kun je, na het maken van een afspraak, terecht om bloed te laten afnemen en om andere lichaamsmaterialen in te leveren, zoals urine en ontlasting. In de laboratoria van het ETZ wordt jouw bloed of lichaamsmateriaal vervolgens onderzocht.

Afspraaknummer

Na het maken van je afspraak, krijg je een mailtje met een afspraaknummer. Dit nummer heb je nodig om je in het ziekenhuis aan te melden. Bewaar dit afspraaknummer daarom goed, of print je mail uit.

Bij de afdeling Bloedafname in het ziekenhuis voer je je nummer in op de aanmeldzuil. Je krijgt een volgnummer. Neem daarna plaats in de wachtruimte. Op het scherm in de wachtruimte verschijnt je volgnummer en weet je naar welke prikcabine je toe kunt gaan.

Diagnovum

Op alle bloedafnameafdelingen van het ETZ ben je van harte welkom. Ook kun je naar een prikpost van Diagnovum bij jou in de buurt. Bij de prikposten van Diagnovum kun je zonder afspraak terecht.

Uitslag

De uitslag van het onderzoek wordt zo spoedig mogelijk naar jouw aanvragend arts of specialist gestuurd. Met je arts overleg je wanneer je de uitslag met hem of haar bespreekt.

  • Wachttijden

    Door te werken op afspraak houden we de wachttijd zo kort mogelijk. Het kan gebeuren dat iemand die later binnenkomt, eerder wordt geholpen. Die persoon moet dan met spoed worden geprikt. We vragen hiervoor je begrip.

  • Overgebleven materiaal

    Nadat het aangevraagde onderzoek is uitgevoerd, is soms nog materiaal over. Het overgebleven materiaal wordt vernietigd. In een enkel geval gebruiken we restanten als testmateriaal, bijvoorbeeld om een onderzoeksmethode te verbeteren. Dat gebeurt geanonimiseerd. Dat betekent dat niet te herleiden is van wie het materiaal afkomstig is. Hiertegen kun je bezwaar maken bij de balie van de Bloedafname.

Locaties

ETZ Elisabeth

Openingstijden
ma t/m vrij 7.30-17.00 uur
do 7.30 – 20.00 uur

Route
21

Klik voor afspraak!

ETZ TweeSteden

Openingstijden
ma t/m vrij 7.30-17.00 uur
di 7.30 – 20.00 uur

Route
25

Klik voor afspraak!

ETZ Waalwijk

Openingstijden
ma t/m vrij 7.30-17.00 uur

Route
20

Klik voor afspraak!

Pagina delen?