Polikliniek Reumatologie

ETZ TweeSteden
Direct nummer
(013) 465 54 30
Route
Poligebouw, Wachtruimte 1

ETZ Waalwijk
Direct nummer
(013) 465 54 30
Route
29

Wanneer een huisarts vermoedt dat uw klachten een reumatische oorzaak kunnen hebben, verwijst hij of zij u naar de polikliniek Reumatologie. De eerste afspraak is op de polikliniek. Daar komt u ook als u onder behandeling bent van een reumatoloog of verpleegkundig specialist of de uitslagen van uw onderzoek(en) te horen krijgt. De hoofdlocatie voor het specialisme Reumatologie bevindt zich op locatie ETZ TweeSteden, polikliniekgebouw wachtruimte 1.

Heeft u meerdere afspraken? Dan hoeft u zich alleen voor uw eerste afspraak aan te melden. Bij ETZ TweeSteden kunt u zich aanmelden bij de aanmeldzuil in de centrale hal. Bij ETZ Waalwijk kunt u zich melden bij de balie.

Eerste bezoek

Komt u voor het eerst op de polikliniek Reumatologie? Dan krijgt u tijdens uw afspraak een vraaggesprek, een gewrichtsonderzoek en een algemeen lichamelijk onderzoek. Een lichamelijk onderzoek is een algemene beoordeling van de lichaamsdelen en hun functioneren. Veel van de informatie over de klachten is afkomstig van uw verhaal (anamnese) voorafgaand aan het onderzoek. Het lichamelijk onderzoek zelf bestaat vervolgens uit inspectie (bekijken), palpatie (bevoelen), percussie (bekloppen) en auscultatie (beluisteren).

Het kan ook zijn dat uw reumatoloog of verpleegkundig specialist uw bloeddruk, pols, lengte en/of gewicht wil weten. Bijvoorbeeld een komend onderzoek of vanwege het voorschrijven of gebruiken van bepaalde medicatie. De doktersassistente voert deze metingen bij u uit.

Met de resultaten uit deze onderzoeken stelt de arts en/of verpleegkundig specialist een (voorlopige) diagnose. Ook bespreekt hij of zij samen met u het behandelplan. Een bloedonderzoek, het maken van röntgenfoto’s en/of het starten met medicijnen behoort tot de mogelijkheden.

Verloop van de afspraak

Wanneer u zich heeft gemeld voor uw afspraak, kunt u plaatsnemen in wachtruimte. Vervolgens roept de arts, verpleegkundig specialist, verpleegkundig reumaconsulent of de doktersassistente u binnen.

Wanneer u een gecombineerde afspraak heeft bij bijvoorbeeld de verpleegkundig reumaconsulent en vervolgens bij de arts, kunt u zich alleen voor de eerste afspraak aanmelden. Na deze eerste afspraak meldt de verpleegkundig reumaconsulent of de doktersassistente u voor de afspraak bij de arts aan en kunt u weer plaatsnemen in de wachtruimte.

Na uw afspraak mag u weer plaatsnemen in de wachtruimte en maakt de doktersassistent uw papieren in orde.

Y. Bekkers

Verpleegkundig reumaconsulent

R. van Berkel

Verpleegkundig specialist Reumatologie

Early arthritis, cardiovasculaire risicofactoren bij artritis en osteoporose

D. Boerema-Evers

Verpleegkundig reumaconsulent

dr. H.L.M. Brus

Reumatoloog

Algemene reumatologie, kinderreumatologie

drs. I.A.A.M. van Echteld

Reumatoloog

Algemene reumatologie, jicht

E. van Gorp

Verpleegkundig reumaconsulent

drs. M.A.E. de Kanter

Reumatoloog

Algemene reumatologie, systeemziekten

drs. K.M.A.C. Luijten

Reumatoloog

Algemene reumatologie, systemische auto-immuunziekten

A. van Roij

Verpleegkundig specialist Reumatologie

A. de Vroe

Verpleegkundig reumaconsulent

dr. M.J.H. Wijnands

Reumatoloog

Algemene reumatologie, osteoporose, beeldvorming binnen de reumatologie; met name echografie