Reumatoïde artritis

Snel naar

Laatste update 03 mei 2024

Reumatoïde artritis (RA) is een auto-immuunziekte waarbij gewrichtsontstekingen ontstaan. Het kan sluipend beginnen of plotseling ontstaan. RA is een chronische ziekte, waarbij mindere en betere periodes elkaar afwisselen.

Meer informatie over reumatoïde artritis (RA) kunt u vinden op de website van ReumaNederland (www.reumanederland.nl)

Behandeling via Reumatologie.

Veelgestelde vragen

Ja, dat kan. We vragen je dan wel naar de reden. Als je specifieke medicijnen gebruikt, is controle door de reumatoloog of verpleegkundig specialist altijd noodzakelijk.

Je moet zelf een nieuwe afspraak inplannen. Doe je dit niet, dan geven we dit door aan jouw behandelaar. Als die dat nodig vindt, nemen wij alsnog contact met je op voor het maken van een nieuwe afspraak.

Vind je behandelaar een nieuwe afspraak niet nodig? Dan sluiten wij je behandeling af. Wil je een toch een nieuwe afspraak, dan moet je eerst contact opnemen met je huisarts voor een nieuwe verwijzing.

Als je MijnETZ gebruikt, kun je zelf je online dossier inzien. Daarin staat de datum voor de eerstvolgende afspraak. Zodra een nieuwe afspraak is gepland, krijg je altijd via MijnETZ automatisch bericht.

Heb je geen toegang tot MijnETZ? Bel dan het secretariaat van de polikliniek Reumatologie (nummer onderaan de pagina bij Locaties)

Ja, dat kan. Doe dit op tijd, want vaak kan pas over enkele weken of maanden een nieuwe afspraak worden gepland.

Bel het secretariaat van de polikliniek Reumatologie (zie telefoonnummer hieronder bij locaties). De secretaresse stelt je dan een aantal vragen over de aard en duur van de klachten. De secretaresse bespreekt dit vervolgens in het team. Daarna krijg je van ons bericht terug.