Dagbehandeling Oncologie en Hematologie (ETZ Elisabeth)

Snel naar

Laatste update 19 maart 2024

Heb jij chemotherapie nodig? Het kan zijn dat je dan een verwijzing krijgt naar de dagbehandeling Oncologie en Hematologie op locatie Elisabeth. Ook verblijven op deze afdeling patiënten die vanuit de reumatoloog of maag-darm-leverarts zijn doorverwezen. Onze zorgverleners staan voor jou klaar om je tijdens deze intensieve behandelingen bij te staan.

De grootste groep patiënten op de dagbehandeling Oncologie en Hematologie zijn mensen die chemotherapie krijgen als behandeling voor de diagnose kanker. We streven ernaar dat de behandelingen op de dagbehandeling niet langer duren dan acht uur. Alles stellen we in het werk om jou daarbij zo goed mogelijk bij te staan in deze intensieve en moeilijke tijd. De oncologieverpleegkundige begeleidt je hierbij. Bij andere behandelingen zoals een beenmergpunctie, assisteert de verpleegkundige de arts.

Gang van zaken

Intakegesprek

Wanneer je wordt behandeld op de dagbehandeling, zorgen wij ervoor dat jij, nadat je bij de oncoloog bent geweest, een intakegesprek krijgt met een oncologieverpleegkundige. De oncologieverpleegkundige informeert je over de kuur die de arts heeft voorgeschreven. In het gesprek vertelt hij of zij hoe de kuur zal verlopen en wat de mogelijke bijwerkingen zijn. Ook bekijken we wanneer je kunt starten met de behandeling en maken we een afspraak. Verder krijg je nog een rondleiding op de afdeling Dagbehandeling Oncologie en Hematologie. Vaak wordt dan ook bloed bij je afgenomen.

Dag van de behandeling of het onderzoek

Wij vinden het heel fijn als je je op de afgesproken tijd meldt bij de secretaresse aan de balie. Je kunt daarna plaatsnemen in de wachtkamer. De oncologieverpleegkundige komt je ophalen en begeleidt je verder naar de kamer. De behandeling kan plaatsvinden op een stoel of in een bed. Er wordt een infuus aangelegd of bloed afgenomen. Daarna start de behandeling.

Afhankelijk van de duur van jouw behandeling krijg je in de vroege middag een broodmaaltijd aangeboden. Koffie, thee en andere versnaperingen worden tussendoor aangeboden. Na afloop van de behandeling krijg je een vervolgafspraak en worden telefonische momenten afgesproken waarop de oncologieverpleegkundige jou belt om het verloop van de kuur met je door te nemen.

Ook kun je altijd zelf bellen. Een oncologieverpleegkundige is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar voor alle vragen en onvoorziene problemen. Hoe je deze verpleegkundige kunt bereiken, hoor je tijdens het intakegesprek.

Zorgteam

Ziekte en behandeling

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
(013) 221 31 42

Route
Afdeling G (2e liftenblok)

Pagina delen?