A.W. Coumou
Internist-oncoloog

Snel naar

Over mij

Ik heb mijn studie geneeskunde gedaan in Amsterdam en ben daar opgeleid tot internist en oncoloog. Sinds 2015 ben ik werkzaam in het ETZ. Mijn aandachtsgebieden zijn solide tumoren, waaronder borstkanker, van het maag/darmkanaal, de urinewegen en kanker van de mannelijke en vrouwelijke geslachtsorganen.

Goed advies

Iemand die de diagnose kanker krijgt, maakt een heftige periode door. Voor patiënten probeer ik een steunpunt te zijn in de hectiek van alle behandelingen. Ik vind het belangrijk dat een patiënt met kanker goede begeleiding en een behandeling op maat krijgt. Inmiddels zijn er veel behandelingen en therapieën mogelijk, zodat mensen vaak door de bomen het bos niet meer zien. Het is mijn uitdaging om een goed advies te geven. Ik wil samen met de patiënt een juiste beslissing nemen, die past bij zijn of haar mogelijkheden en drijfveren.

Onzeker

De tijd na een behandeling voor kanker is voor veel mensen onzeker. Ik vind het waardevol om daarover in gesprek te gaan en mensen daarin te ondersteunen. Wat doet die ziekte met je? Dat aspect wil ik niet uit het oog verliezen. Ook de palliatieve behandelingen zijn belangrijk. Ik ben een van de consulenten binnen een palliatief team in het ziekenhuis, dat patiënten in de palliatieve fase en hun behandelaren van adviezen voorziet.

Nieuwe medicijnen

Mijn vakgebied is continu in beweging en dat maakt het ontzettend dynamisch. Er zijn erg veel nieuwe mogelijkheden en medicijnen bij gekomen. Ons onderzoekscentrum draagt daaraan bij met nationale en internationale oncologische en hematologische studies. We proberen patiënten daar actief in te betrekken. Dat biedt patiënten de kans om binnen zo’n onderzoek soms de nieuwste behandelingen te krijgen, die nog niet geregistreerd zijn of eigenlijk nog niet mogelijk zijn.

We vormen een oncologisch netwerk met ziekenhuizen in Zuid- en West-Brabant, Zeeland en Rotterdam onder de naam EMBRAZE. Daarbinnen proberen we dezelfde behandelingen toe te passen en zo nodig naar elkaar te verwijzen. Daardoor hoeft een patiënt nooit ver te reizen voor een behandeling.

BIG-registratie: 29064489001

Poli’s en spreekuren

Studie & opleiding

 • 2015 – heden Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, internist-oncoloog
 • 2014 – 2015 Catharina ziekenhuis in Eindhoven, internist oncoloog, chef de clinique
 • 2013 – 2014 Amphia ziekenhuis in Breda, internist-oncoloog, chef de clinique
 • 2012 – 2013 Opleiding medische oncologie, Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam
 • 2010 – 2013 Opleiding medische oncologie, Academisch Medisch Centrum in Amsterdam
 • 2007 – 2013 Opleiding Interne Geneeskunde en medische oncologie, Academisch Medisch Centrum, Amsterdam
 • 1998 – 2005 Studie geneeskunde, Universiteit van Amsterdam

Onderzoek & publicaties

Bekijk publicaties op PubMed.

Lidmaatschappen

 • Nederlandse Internisten vereniging (NIV),
 • American Society of Clinical Oncology (ASCO),
 • European Society for Medical Oncology (ESMO),
 • European CanCer Organisation (ECCO),
 • Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO).

Specialismen