J. Droogendijk
Internist-hematoloog

Snel naar

Over mij

Mijn studie Geneeskunde heb ik gevolgd in Rotterdam, waar ik vervolgens ben opgeleid tot internist-hematoloog. Tijdens en na mijn opleiding heb ik in Dordrecht en Rotterdam gewerkt. Sinds 2014 werk ik als internist-hematoloog in het ETZ.

Het ETZ probeert zoveel mogelijk mee te doen aan landelijke hematologiestudies, om patiënten meer behandelingen dichtbij huis te kunnen bieden. Ik maak deel uit van een landelijke werkgroep van ziekenhuizen die onderzoek doen naar de behandeling van chronische lymfatische leukemie. We bespreken de komst van nieuwe middelen, de ontwikkeling van nieuwe studies en deelname daaraan. Via mijn betrokkenheid bij die werkgroep zit ik dicht bij het vuur en blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Schouders eronder

De wisselwerking met patiënten vind ik erg leuk. Met velen van hen heb ik een intensief contact en bouw ik echt een band op. We leren elkaar goed kennen. Samen zetten we de schouders eronder en proberen we het positieve eruit te halen. Als een patiënt snel opknapt na een therapie, geeft me dat veel voldoening.

Elke patiënt is anders en dat vraagt om een persoonlijke benadering. Ik vind het erg belangrijk dat patiënten de informatie die ik geef, goed begrijpen. Al het nodig is, las ik een extra poli in om meer uitleg te geven of bied ik extra ondersteuning aan.

In mijn werk overleg ik veelvuldig met mijn collega-specialisten in het ETZ. We bespreken alle patiënten gezamenlijk en indien nodig wordt landelijk overleg gepleegd. Vooral met het academisch ziekenhuis Erasmus MC vindt veel overleg plaats over met name complexe patiënten. De lijnen zijn kort.

Naast mijn werk als internist-hematoloog zit ik in het palliatief team van het ETZ. Het ziekenhuis wil ook goede zorg bieden als behandeling niet meer mogelijk is. Het palliatief team ondersteunt afdelingen en patiënten daarbij.

BIG-registratie: 99063473501

Studie & opleiding

 

Onderzoek & publicaties

 

Lidmaatschappen

 

Specialismen