CVA-nazorgpolikliniek

ETZ Elisabeth
Direct nummer
(013) 221 01 40
Route
42 (Neurocentrum)

ETZ TweeSteden
Direct nummer
(013) 221 01 40
Route
Poligebouw, Wachtruimte 5

ETZ Waalwijk
Direct nummer
(013) 221 01 40
Route
60

Op de CVA-nazorgpolikliniek worden patiënten terug gezien die een herseninfarct of hersenbloeding hebben doorgemaakt.

Bij een beroerte of CVA (Cerebro Vasculair Accident) gaat het vaak om een herseninfarct; dit is bij 80 procent van de patiënten het geval. Dat houdt in dat een bloedstolsel een bloedvat afsluit. Ook kan het zijn dat een hersenbloedvaatje is dichtgeslibd, bijvoorbeeld door slagaderverkalking. De hersenen krijgen daardoor te weinig zuurstof.

Bij een hersenbloeding scheurt een bloedvat in de hersenen of knapt open. Daardoor hoopt zich bloed op in de hersenen en worden hersencellen beschadigd. Een hersenbloeding komt veel minder vaak voor dan een herseninfarct (bij ongeveer 20 procent van de patiënten).

Door een beroerte of CVA kun je lichamelijke of geestelijke beperkingen ervaren, die een grote invloed op jouw dagelijks leven kunnen hebben. Dit kan vragen oproepen bij jou en je partner. Ons team op de CVA-nazorgpolikliniek staat daarom voor je klaar.
Tijdens je afspraak met een van onze teamleden kun je al je vragen stellen.

Na je ziekenhuisopname of bezoek aan polikliniek Neurologie krijg je een afspraak mee of toegestuurd voor een bezoek aan een van onze CVA-nazorgpolikliniek. Deze afspraak wordt ongeveer drie tot vier weken na jouw ontslag uit het ziekenhuis gemaakt. Ga je revalideren binnen een revalidatiecentrum of GRZ-instelling dan kan dit afwijken.

In het gesprek op de polikliniek gaan we in op de medische aspecten, maar ook op veranderingen na de beroerte of TIA en welke invloed dit heeft op je dagelijks leven.

Afspraak maken

Heb je een beroerte doorgemaakt en wil je een afspraak op onze CVA-nazorgpolikliniek dan kun je bellen naar polikliniek Neurologie: (013) 221 01 40.
Je kunt ons ook een bericht sturen via MijnETZ.

Jij, jouw naaste of de bij jouw betrokken (zorg)professional kan contact opnemen om vragen of problemen voor te leggen die voortkomen uit het CVA of de TIA. De heer Vervoort staat je te woord en zal jouw vragen beantwoorden of doorgeven aan een van onze leden van het CVA-team.

Hoe bereik je ons?

Je kunt ons telefonisch of via bereiken: 

  • polikliniek Neurologie: (013) 221 01 40
  • Je kunt ook via het patiëntenportaal MijnETZ contact opnemen met je behandelaar.

TIA-screening

Lees meer informatie over onze TIA-screening

Over MijnETZ

MijnETZ logo: patiëntenportaal

MijnETZ

MijnETZ geeft je toegang tot je medische dossier in ons ziekenhuis. Je kunt met het portaal op een veilige manier zelf afspraken maken of je uitslagen bekijken.

Ons CVA-team bestaat uit diverse professionals. Wie je helpt, is afhankelijk van de locatie waar je op controle komt. Op de CVA-nazorgpolikliniek kun je terecht bij mevrouw M. van Schijndel, CVA verpleegkundige of de heer J. Vervoort, verpleegkundig specialist. Ook kan het zijn dat je ter controle wordt gezien door neuroloog P.L.M. de Kort, neuroloog B.P.W. Jansen of neuroloog J.H. van Tuijl. 

Veronieke Geenen-Rijniers

Physician Assistant Neurologie

Medische zorg op de stroke-unit. Door de continuïteit die ik als PA bied, ben ik een vast aanspreekpunt voor patiënten, verpleegkundigen, specialisten en andere disciplines

B.P.W. Jansen

Neuroloog

Na een omweg via Arnhem werk ik sinds 2001 weer bij het ETZ.

Marjo van Schijndel

CVA-verpleegkundige

CVA-verpleegkundige in het ETZ. Mijn aandachtsgebieden: CVA (beroerte) en TIA

J.H. van Tuijl

Neuroloog

Neuroloog met aandachtsgebieden beroerte en epilepsie

J.C. Vervoort

Verpleegkundig specialist

Ik streef er naar om samen én in openheid met de patiënt de uitgezette behandeling en zorg te evalueren. Waarbij de patiënt ook zelf keuzes kan en mag maken.