Neurocentrum

Snel naar

Laatste update 21 juni 2024

In het Neurocentrum werken neurologen en neurochirurgen samen om de best mogelijk zorg te leveren. De zorg voor mensen aan het zenuwstelsel (neurologische aandoeningen) is één van de zwaartepunten van het ETZ.

Neurochirurgie

Neurochirurgie is het specialisme dat zich bezighoudt met het opereren van neurologische aandoeningen aan de hersenen en het zenuwstelsel. De neurochirurgen van het ETZ worden in heel Nederland gezien als dé experts op het gebied van hersenchirurgie. Zo hebben wij als enige ziekenhuis in Nederland een Gamma Knife Centrum. In dit centrum worden patiënten behandeld aan tumoren in het hoofd en vaatafwijkingen in de hersenen.

Meer over Neurochirurgie

Neurologie

Neurologie is het specialisme gericht op aandoeningen aan de hersenen en het zenuwstelsel. In het ETZ zijn onder meer een landelijk erkend MS centrum, en speciale poli’s voor hoofdpijn, Parkinson, en kinderneurologie aanwezig. Patiënten met beroertes kunnen in het ETZ met de nieuwste technieken worden behandeld. Niet alleen kan het stolsel worden opgelost met een medicijn via een infuus, ook kan zo nodig het stolsel mechanisch verwijderd worden met een behandeling via de bloedvaten.

Verder is het ETZ erkend als landelijk expertisecentrum voor de behandeling van hersentumoren. Op het gebied van echo-onderzoek van zenuwen is het ETZ toonaangevend in Nederland.

Meer over Neurologie

Afdelingen

Zorgteam

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
(013) 221 03 00 Neurochirurgie
(013) 221 01 40 Neurologie

Openingstijden
Telefonisch van 9.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur

Route
42

Locatie

Pagina delen?