J.C. (Jocova) Vervoort
Verpleegkundig specialist

Snel naar

Over mij

Ik ben in 2001 gestart binnen het St. Elisabeth Ziekenhuis als hbo-verpleegkundige. In 2007 ben ik begonnen aan de opleiding tot ‘nurse practitioner’ en in 2009 heb ik mijn ‘Master Advanced Nursing Practice’ behaald. In 2009 is er landelijk gekozen om de titel verpleegkundig specialist te gaan dragen. Het is hiermee een wettelijk erkend beroep met een eigen wettelijk register en kaders,

Sinds 2015 wordt de Verpleegkundig Specialist ook door de zorgverzekering erkend als regiebehandelaar waardoor ik als Verpleegkundig Specialist zelfstandig voorbehouden handelingen mag uitvoeren, zoals een behandelplan inzetten en medicatie voorschrijven.

Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn met name gericht op nazorg. Als regiebehandelaar ontmoet ik mensen die de diagnose herseninfarct/TIA of hersenbloeding hebben gekregen. In het gezamenlijke contact kijken we samen welke problemen er mogelijk zijn op diverse levensdomeinen en hoe ik daarin kan meedenken, meehelpen of kan bijsturen. Als regiebehandelaar ben ik onderdeel van het stroke-team van het ETZ en ook lid van het Hersenletselnetwerk Midden-Brabant.

Een ander onderdeel van mijn werk is dat ik één van de zorgprofessionals ben die mensen ontmoet op onze TIA-screening. Op deze screening worden mensen gezien die door de huisarts naar ons zijn verwezen met het vermoeden dat deze een TIA hebben doorgemaakt. In een ochtend of middag vindt er een snelle analyse plaats en volgt er een advies.

Naast deze taken ben ik betrokken bij diverse regionale en landelijke platformen en netwerken, bijvoorbeeld de CVA-werkgroep Midden-Brabant, Focusgroep Acute Zorg en het Netwerk Verpleegkundige Specialisten Acute Neurologie. Binnen het ETZ houd ik me ook bezig met kwaliteitsvraagstukken en zorgpaden. Zo heb ik aan de wieg gestaan van de huidige TIA-screening. En ben ik nu bezig met enkele projecten. Eén project is bedoeld om de behandeling en zorg voor mensen die op jonge leeftijd een beroerte hebben doorgemaakt te verbeteren.

BIG-registratie: 29052929030

Aandachtsgebieden

  • Beroerte (CVA)
  • TIA
  • Niet-aangeboren Hersenletsel (NAH)
  • Cognitieve problemen na een beroerte

Meer informatie