MS Centrum

ETZ Elisabeth
Direct nummer
(013) 221 01 40
Route
42 (Neurocentrum)

ETZ TweeSteden
Direct nummer
(013) 221 01 40
Route
poligebouw, wachtruimte 5

Als bij jou de diagnose multiple sclerose (MS) is gesteld of als er een vermoeden is dat je MS hebt, dan kun je door jouw huisarts of neuroloog worden doorverwezen naar het MS Centrum van het ETZ. MS is een complexe ziekte, waarbij je met verschillende zorgprofessionals te maken krijgt. In het MS Centrum kun je daarom terecht voor diagnose, behandeling en begeleiding. We werken samen met een groot team van professionals aan de beste zorg voor jou. Het MS Centrum is gevestigd op locaties TweeSteden en Elisabeth.

Gang van zaken

Tijdens het spreekuur bespreekt de neuroloog met jou de diagnose en het behandeltraject. In het vervolg van het behandeltraject kom je afwisselend bij de neuroloog en physician assistant (PA) of verpleegkundig specialist. De ene week is er het MS spreekuur op locatie TweeSteden, de andere week op locatie Elisabeth. Tijdens het MS spreekuur is op dinsdagochtend een vrijwilligster van het MS Fonds aanwezig die jou nog aanvullende informatie kan geven.

Naast de zorg in het ziekenhuis is er ook contact met bijvoorbeeld fysiotherapie, logopedie en ergotherapie.

Wetenschappelijk onderzoek
Het MS centrum is actief betrokken bij verschillende wetenschappelijke onderzoeken over de ziekte multiple sclerose. Deze onderzoeken zijn zeer uiteenlopend. Ze variëren van onderzoeken naar nieuwe medicijnen tot onderzoeken naar vermoeidheid en patiënttevredenheid.
MS Monitor
Ben je patiënt bij het MS Centrum? Dan kan jouw behandelaar je aanmelden bij de MS Monitor. Op deze site staan verschillende vragenlijsten waarin je kunt aangeven hoe het met jou gaat.

Je behandelaren hebben inzicht in deze gegevens en kunnen zo tijdens een consult zien wat voor jou belangrijk is. Je kunt ook via e-consult je vraag stellen aan de physician assistant of verpleegkundig specialist. Log in via msmonitor.nl.

 

dr. E.P.J. Arnoldus

Neuroloog

Mijn belangrijkste aandachtsgebied is multiple sclerose. Ik ben een echte ‘patiëntendokter’, geïnteresseerd in de mens achter de patiënt.

J.A. de Heer

Revalidatiearts

Vanuit Libra Revalidatie werk ik op de MS poli in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.

dr. F.A.J. de Laat

Revalidatiearts

Vanuit Libra Revalidatie werk ik ook als revalidatiearts in het ETZ. Ik werk onder andere op de MS poli en diabetische voetenpoli.

T. Meijerink

Gezondheidszorgpsycholoog i.o. tot Klinisch Neuropsycholoog

Gedreven psycholoog, voornamelijk gericht op hersenaandoeningen en de relatie tussen het brein en cognitie, emotie en gedrag

dr. H. Scholten

Klinisch neuropsycholoog

Als klinisch neuropsycholoog werk ik sinds 1997 met veel plezier in het TweeSteden ziekenhuis, nu ETZ.

Evert Schouten

Revalidatiearts

Vanuit Libra Revalidatie werk ik ook als revalidatiearts in het ETZ. Ik werk op de MS poli en ben betrokken bij het pijncentrum.

E.A.M. Trommelen-Verharen

Verpleegkundig specialist

prof. dr. L.H. Visser

Neuroloog

Als bijzonder hoogleraar MS verricht ik veel wetenschappelijk patiëntgericht onderzoek gericht op Patiënten Perspectief en Multiple Sclerose (MS).

O. Wallis

klinisch neuropsycholoog

Ik houd me vooral bezig met de neuropsychologie. Doel is het verminderen van psychologische klachten bij patiënten en verhogen van kwaliteit van leven.