Spinaal behandelcentrum

ETZ Elisabeth
Direct nummer
(013) 221 03 30
Openingstijden
Ma t/m vr 8.30-17.00
Route
47

ETZ TweeSteden
Direct nummer
(013) 221 03 30
Openingstijden
Ma t/m vr 8.30-17.00
Route
73

ETZ Waalwijk
Direct nummer
(013) 221 03 30
Openingstijden
Ma t/m vr 8.30-17.00
Route
22

Het spinaal behandelcentrum van het ETZ is er voor patiënten met complexe aandoeningen van de wervelkolom. Uw rug is de centrale pijler van uw lichaam, en wij begrijpen hoe essentieel het is om gezond en pijnvrij te kunnen bewegen.

Onze orthopedisch chirurgen zijn gespecialiseerd in de operatieve en conservatieve behandeling van de rug en nek bij kinderen en volwassenen. Er is binnen onze groep specifieke aandacht voor scoliose, wervelfracturen (gebroken wervels) en metastasen (uitzaaiingen in de wervelkolom). Door gebruik te maken van geavanceerde technologie en een multidisciplinaire aanpak bieden we zorg van de hoogste kwaliteit voor elke patiënt.

Wat doen we?

Patiënten kunnen bij het behandelcentrum terecht voor diagnostiek, advies en behandelingen. Zij zijn doorverwezen door hun huisarts of door een behandelend arts uit een ander ziekenhuis. We werken samen met de afdelingen neurochirurgie, neurologie, oncologie, radiotherapie en traumatologie. Daardoor kunnen patiënten rekenen op een duidelijke diagnose en helder behandeladvies. Om zo goed mogelijk uw rugklachten en eventuele neurologische afwijkingen in beeld te brengen is het van belang zoveel mogelijk informatie te verzamelen over uw algemene medische voorgeschiedenis, de achtergrond van uw (rug)klachten en eventuele operaties. Soms zullen we u vragen om vooraf een vragenlijst in te vullen.

Welke behandelingen bieden we aan?

Onze focus ligt vooral op complexe behandeling van patiënten met:

  • Misvorming van de wervelkolom (scoliose/kyfose).
  • Verschoven wervels (spondylolysis/spondylolisthesis).
  • Uitzaaiingen in de wervelkolom, van de nek tot en met het heiligbeen.
  • Wervelfracturen.
  • Chronische nek- en rugpijn.
  • Failed back surgery syndrome.
  • Wervelkolomaandoeningen bij systeemziekten (onder andere reumatoïde artritis en de ziekte van Bechterew).

Patiëntgerichte zorg

Bij het ETZ staat u, de patiënt, centraal. We streven ernaar om u uitgebreid te informeren over uw aandoening, de beschikbare behandelopties en wat u kunt verwachten tijdens en na de procedure. We moedigen patiënten aan om actief deel te nemen aan hun zorgproces en vragen te stellen.

Patient Journey app

De Patient Journey App van het ETZ kent verschillende modules, waarin verschillende aandoeningen aan bod komen. De app helpt u met de voorbereiding van uw eerste bezoek aan onze polikliniek, maar ook in een volgend behandel traject (operatief en niet operatief).

Topklinisch expertisecentrum

Voor werkvelkolomchirurgie heeft het ETZ de erkenning van Topklinisch expertisecentrum ontvangen van STZ. Dit betekent dat in het ETZ bijzondere kennis en expertise aanwezig is voor deze patiënten en verwijzers, 24 uur per dag en zeven dagen per week dezelfde hooggekwalificeerde zorg levert en dat medewerkers voortdurend werken aan verbetering hiervan. Beoordelingscriteria voor deze STZ-erkenning zijn onder andere patiëntgerichtheid, deelname aan professioneel netwerk, wetenschap, multidisciplinaire continuïteit van de patiëntenzorg, innovatie. De erkenning als Topklinisch expertisecentrum geeft dus aan dat er wordt gewerkt in een topklinisch klimaat.

Dr. H.B. Brouwers

Neurochirurg

Het is een voorrecht dit vak te mogen uitoefenen en samen met de patiënt besluiten te nemen over de (operatieve) behandeling, waarbij innovatie en geavanceerde beeldvorming een steeds grotere…

dr. B. Burhani

Neurochirurg

Neurochirurg met als aandachtsgebieden de bloedvaten en schedelbasischirurgie. Ik ben gedreven om te excelleren in het vak.

drs. Bart de Boer

Neurochirurg

Samen met de patiënt tot een optimaal behandelplan komen is voor mij erg belangrijk. Iedere patiënt is uniek en verdiend een behandeling op maat. Met behulp van de nieuwste technieken probeer…

P.R.A.M. Depauw

Neurochirurg

“De technische uitdaging en de ontwikkelingen in de neurochirurgie zijn spectaculair en drijven mij in het vak. Ik heb ambachtelijk werk: Ik verwijder afwijkingen.”

C.H. Diekerhof

Orthopedisch chirurg

In mijn werk en onderzoek ben ik erop gefocust om de kwaliteit van leven van patiënten weer zo goed mogelijk te maken.

P.W. van Egmond

Orthopedisch chirurg en traumatoloog

Voor hetzelfde probleem kan de behandeling per persoon verschillen. We zoeken samen de beste behandeling voor u uit.

R. Geuze

Orthopedisch chirurg en traumatoloog

Ik zie mijn patiënten na een ingreep altijd weer terug en ontdek dan direct met eigen ogen het resultaat.

E.C. Lamers

Neurochirurg

“Patiënten hebben een hele belangrijke stem in het behandelplan. Daar begint en eindigt het mee in de spreekkamer”.

P.J.P. Nachtergaele

Neurochirurg

Elke patiënt verdient de beste behandeling. Ik streef ernaar patiënten zo goed mogelijk te informeren over de chirurgische en niet-chirurgische opties

A.B. Spoor

Orthopedisch chirurg

Het mooiste van mijn vak is de interactie met mensen. Ik ben continu bezig om mensen van alle leeftijden weer mobiel te krijgen.

W. Verfaillie

Neurochirurg

“Samen met de patiënt de beste behandeloptie uitzoeken voor zijn/haar specifieke situatie is steeds mijn doel.”