dr. B. Burhani
Neurochirurg

Snel naar

Over mij

Ik kom oorspronkelijk uit Afghanistan en ben geëmigreerd naar Nederland. In Amsterdam en Tilburg heb ik mijn opleiding tot neurochirurg afgerond. In 2008 ben ik als neurochirurg in het ETZ komen werken. Binnen de neurochirurgie heb ik als aandachtsgebieden de bloedvaten en schedelbasischirurgie, vooral van de hypofyse (een klier bij de schedelbasis die hormonen in het lichaam controleert).

De hersenen en het zenuwstelsel van mensen zitten bijzonder ingewikkeld in elkaar. Als ik aandoeningen hiervan kan verhelpen en zo patiënten kan helpen, is dat fascinerend en mooi.

Innovatieve technieken

In mijn vak wil ik excelleren door voortdurend betere technieken onder de knie te krijgen en een steeds betere kwaliteit te bieden. Ik ontwikkel me door kennis te delen, cursussen te volgen en te leren van andere ziekenhuizen. In samenwerking met andere neurocentra doe ik onderzoek naar innovatieve technieken, bijvoorbeeld voor de behandeling van nekhernia’s. Ook werk ik in het ETZ nauw samen met andere specialisten om patiënten de best mogelijke behandeling te kunnen bieden.

Samen beslissen

In het gesprek met de patiënt wil ik graag dat hij of zij gaat meedenken. Samen beslissen is zeer belangrijk, want elke patiënt is uniek en vraagt een unieke benadering. Ik kijk naar de patiënt als individu. Waar heeft die behoefte aan? Dat maakt de resultaten veel beter. Ik wil dat de patiënt bij mij in alle vrijheid zijn verhaal kwijt kan. En dat hij volledig op de hoogte is van de voors en tegens, prognoses en verwachtingen.

Daarnaast zet ik me in voor kennisuitwisseling met collega’s in Afghanistan en begeleiding op afstand van een nieuwe generatie specialisten. Het is mijn droom om daar de neurochirurgie van de grond te krijgen.

BIG-registratie: 19049097401

Aandachtsgebieden

  • Neurovasculair
  • Schedelbasischirurgie, vooral van de hypofyse

Poli’s en spreekuren

  • Ma, di, vr:  Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis
  • Wo: Maxima Medisch Centrum, Eindhoven
  • Do: Elkerliek ziekenhuis, Helmond

Studie & opleiding

 

Onderzoek & publicaties

 

Lidmaatschappen