P.W. (Pim) van Egmond
Orthopedisch chirurg en traumatoloog

Snel naar

Over mij

Luisteren en heldere uitleg

“De patiënt probeert je de diagnose te vertellen.” Allereerst probeer ik te luisteren naar uw klachten en vaak geeft dit al een goed idee in welke richting gedacht moet worden. Wat net zo belangrijk is, is wat u in het dagelijkse leven doet en wat u verwacht. Ik kan dan samen met u bekijken of verwachtingen haalbaar zijn of dat we een behandeling beter kunnen laten. Ik probeer dit altijd goed uit te leggen. Mocht het toch niet duidelijk zijn dan bent u altijd welkom om alles nog eens te bespreken.

Waarom orthopedische chirurgie?

Het proberen te achterhalen waar iemands klachten vandaan komen is telkens weer een puzzel. Met vragen en gericht aanvullend onderzoek probeer je hier achter te komen. De afwisselende klachten waar patiënten mee komen en de combinatie met de eventuele operatieve behandeling zorgt ervoor dat ik elke dag wel wat nieuws zie of hoor. De orthopedische operaties zijn technisch uitdagend en hebben een lange staat van dienst waardoor de uitkomsten vaak goed te voorspellen zijn. Prettig voor de patiënt en mijzelf!

Werken in een opleidingsziekenhuis!

Het mogen opleiden van nieuwe orthopedisch chirurgen is een echte meerwaarde in ons ziekenhuis. Dit kan/mag niet overal en om dit te mogen doen moet er aan veel kwaliteitseisen worden voldaan. De orthopedisch chirurgen in opleiding worden steeds geschoold in de nieuwste inzichten. Ook wisselen zij vaker tussen ziekenhuizen en zien verschillende werkwijzen. Deze continue vernieuwing houdt ons scherp en zorgt ervoor dat wij de nieuwste ontwikkelingen nauwlettend volgen. Doordat wij ons regelmatig aanpassen aan de nieuwste inzichten zijn wij niet “vastgeroest” in bepaalde behandelingen en kunnen we achterhaalde behandelingen makkelijk aanpassen. Voor u zorgt het ervoor dat u behandeld wordt volgens de best beschikbare methode.

BIG-registratie: 89912826101

Aandachtsgebieden

  • Traumatologie (botbreuken)
  • Heup en knieslijtage
  • Wervelkolom