Dr. A.C. Vesseur
KNO-arts, Hoofdhalschirurg

Snel naar

Over mij

Na mijn studie geneeskunde in Leiden volgde ik mijn opleiding tot KNO-arts in het RadboudUMC in Nijmegen. Daarna koos ik voor de specialisatie hoofdhalschirurgie en werkte ik in het ETZ en Erasmus MC. Inmiddels werk ik met veel plezier als hoofdhalschirurg in het ETZ.

Voor de zorg voor patiënten met hoofdhalskanker is samenwerking van groot belang. Ik werk nauw samen met MKA-chirurgen, KNO-artsen, radiotherapeuten, medisch oncologen, radiologen, geriater, pathologen en plastisch chirurgen. Gezamenlijk zorgen wij voor de juiste diagnostiek, behandeling en de zorg na de behandeling. Grotere chirurgische ingrepen voer ik samen uit met de MKA-artsen en zo nodig met de plastisch chirurgen. Wekelijks is een overleg met de Rotterdamse Hoofdhalswerkgroep waarin patiënten besproken worden. Samen met dit team wil ik de beste zorg voor patiënten met hoofdhalskanker leveren.

Het traject waarin een patiënt met een tumor in het hoofdhalsgebeid terecht komt is vaak een intensief en zwaar traject. Ik wil zorgen voor een mooi en goed chirurgisch resultaat, maar mijn belangrijkste doel is de patiënt zo goed mogelijk te begeleiden en te informeren, zodat ik samen met de patiënt kan besluiten wat de beste behandeling is.

Aandachtsgebieden:

  • Hoofdhalsoncologie
  • Goedaardige/kwaadaardige speekselkliertumoren
  • (Mediane/laterale) halscysten

BIG-registratienummer:

59912490501

Studie & opleiding

In Leiden studeerde ik geneeskunde, waarna ik mijn opleiding tot KNO-arts in het RadboudUMC in Nijmegen deed. Daarbij was ik 1 jaar werkzaam in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen en 1 jaar in het VieCurie Medisch Centrum. Na mijn opleiding werkte ik in het Diakonessehuis in Utrecht en het Rijnstate in Arnhem.

 

Onderzoek & publicaties

In 2018 promoveerde ik op het onderwerp: ‘Cochlear Implantation in Deaf Children with Complex Needs’

2013: Cytomegalovirus DNA detection in dried blood spots and perilymphatic fluids from pediatric and adult cochlear implant recipients with prelingual deafness. J Clin Virol. 2013 Feb;56(2):113-7. de Vries JJ1, Vesseur A, et al.

2016: Kabuki Syndrome and Cochlear Implantation: Case Report. J Int Adv Otol. 2016; 12(1): 129-131. Vesseur, A., et al.

2016: CT and MRI Findings of the Temporal Bone in CHARGE syndrome: Aspects of Importance in Cochlear Implant Surgery. Eur Arch Otorhinolaryngol. 2016 Jun 20. [Epub ahead of print] Vesseur et al.

2016: Influence of Hearing Loss and Cognitive Abilities on Language Development in CHARGE Syndrome. Am J Med Genet A. Aug; 170(8):2022-30. [Epub 2016 May 4] Vesseur et al.

2016: Cochlear Implantation in CHARGE Syndrome: Imaging, Surgical Aspects, Language Development and Quality of Life. Otol Neurotol. 2016 Oct;37(9):1275-83. Vesseur et al.

2018 Hearing Restoration in Cochlear Nerve Deficiency: The choice between Cochlear Implant or Auditory Brainstem Implant. Otol Neurotol. 2018 Apr;39(4):428-437 . Vesseur et al.

2017: A Case-Control Study: Quality of Life in Children post Cochlear Implantation with congenital Cytomegalovirus-related deafness. Oct 2017 submitted to Clinical Otolaryngology. Vesseur et al.

Lidmaatschappen

KNO-Vereeniging
Rotterdamse Werkgroep Hoofdhalstumoren

Ziekte en behandeling