Laboratorium Klinische Pathologie Midden-Brabant

ETZ Elisabeth
Direct nummer
(013) 221 26 19
Openingstijden
ma t/m vrij 8.00-17.00

Het laboratorium Klinische Pathologie Midden-Brabant bestudeert weefsels en cellen die in het ziekenhuis tijdens operaties en puncties van patiënten worden afgenomen. Onze deskundige specialisten onderzoeken vervolgens het onderzoeksmateriaal met een microscoop om te bepalen wat de aard van de ziekte of afwijking is. De meeste werkzaamheden in het laboratorium vinden achter de schermen plaats, maar dat maakt het werk niet minder belangrijk. Onderzoek in het laboratorium is essentieel om een juiste diagnose te stellen, zodat we de beste behandeling kunnen geven aan onze patiënten. Het specialisme Klinische Pathologie is gevestigd op locatie Elisabeth. Klinische Pathologie Midden-Brabant heeft een eigen website.

Het laboratorium Klinische Pathologie Midden-Brabant doet histologisch, cytologisch en moleculair pathologisch onderzoek. Deze onderzoeken worden uitgevoerd voor patiënten van ETZ en het Bernard Verbeeten Instituut en op verzoek van specialisten en huisartsen uit de regio Midden-Brabant. Jaarlijks vinden meer dan 65 duizend onderzoeken plaats. Alle onderzoeken vinden plaats onder verantwoording van de vakgroep Pathologie. Op verzoek van zijn of haar collega-artsen streeft de patholoog ernaar om accurate en betrouwbare diagnoses te stellen, het liefst binnen een zo kort mogelijke tijd. Dit kan dankzij het gebruik van de nieuwste onderzoekstechnieken en -apparatuur en door de toegewijde inzet van de professionals en ondersteunende collega’s bij het specialisme Klinische Pathologie. Zo wordt de best mogelijke ondersteuning geboden aan onze patiënten en hun directe behandelaars.

Het laboratorium Klinische Pathologie Midden-Brabant bestaat uit diverse afdelingen, waaronder algemene histologie, cytologie en moleculaire pathologie. Naast zeven pathologen werken ruim zeventig medewerkers in het laboratorium Klinische Pathologie Midden-Brabant.

Wat is pathologie?
Werkzaamheden
CCKL-accreditatie

R.E.M. Fleischeuer

Klinisch patholoog

Achter de schermen zet ik mijn kennis en ervaring in om tot een goede diagnose te komen.

dr. A.J.W. Kooij

Klinisch patholoog

Ik streef naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van diagnostiek.

J. Stavast

Klinisch patholoog

Als klinisch patholoog onderzoek ik met name weefsels, die afgenomen zijn bij patiënten, op de aanwezigheid van ziektes. In mijn vak streef ik de perfecte diagnose na.

dr. A.A.M. van der Wurff

Klinisch patholoog

Ik zie geen patiënten maar zie wel alles ván patiënten. Al mijn kennis zet ik in voor een zo specifiek mogelijke aanpak van kanker.

D.E. Ploeg

Klinisch patholoog


Externe folders

PALGA (Pathologisch Anatomisch Landelijk Geautomatiseerd Archief)