Wondpoli

Op de Wondpoli staat een wondconsulent voor jou klaar. De wondconsulent is een verpleegkundige gespecialiseerd in (complexe) wonden. Hij of zij bekijkt wat de oorzaak is van een wond en hoe die kan genezen. Voorbeelden van (complexe) wonden zijn: diabetische voetwond, wonden aan het onderbeen, doorligwond, brandwond, postoperatieve wonden en wonden als gevolg van een tumor. Wondzorg wordt aangeboden op de poliklinieken Chirurgie, Dermatologie, Orthopedie, Neurochirurgie en Plastische Chirurgie.

De wondconsulent

De wondconsulent coördineert en bewaakt het zorgproces tijdens de behandeling. Hij of zij werkt daarbij nauw samen met hulpverleners uit diverse werkvelden. De wondconsulent beoordeelt wonden, stelt een behandelplan op, evalueert het resultaat daarvan en stelt zo nodig bij.

De wondconsulent is op de hoogte van factoren die van invloed kunnen zijn op de resultaten van de wondbehandeling en anticipeert hierop. Hij of zij adviseert andere hulpverleners over observatiemethodieken, behandeling en de keuze van materialen. De wondconsulent is op de hoogte van financiële regelingen en de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied en gebruikt die voor de optimale behandeling van je wonden.

Wat doet de wondconsulent?
Behandeling
Spreekuur
Meenemen naar de polikliniek