Polikliniek Orthopedie

ETZ Elisabeth
Direct nummer
(013) 539 80 23
Openingstijden
ma t/m vrij 8.30-17.00
Route
47

ETZ TweeSteden
Direct nummer
(013) 465 52 97
Openingstijden
ma t/m vrij 8.30-17.00
Route
73

ETZ Waalwijk
Direct nummer
(013) 465 52 97
Openingstijden
ma t/m vrij 8.30-17.00
Route
Nummer 44

Vermoedt jouw huisarts dat je klachten hebt aan je botten, gewrichten, spieren, pezen of banden? Dan verwijst hij je naar een orthopeed in het ETZ. Je komt voor het spreekuur naar de polikliniek Orthopedie. Ook voor uitslagen na een aanvullend onderzoek ben je welkom op de polikliniek. De polikliniek Orthopedie is gevestigd op ETZ Elisabeth, ETZ TweeSteden en ETZ Waalwijk.

Gang van zaken

Als je een afspraak hebt bij de polikliniek Orthopedie, word je meestal gezien door een orthopedisch chirurg in opleiding. Er is altijd een orthopedisch chirurg op de achtergrond aanwezig voor overleg.
Uiteraard is het ook mogelijk om bij een orthopedisch chirurg een afspraak te maken. Houd dan wel rekening met een langere wachttijd.

Wij behandelen jou volgens het one-stop-shop principe. Dat betekent dat je na één bezoek, eventueel na het maken van röntgenfoto’s, met een diagnose en een behandelplan het ziekenhuis verlaat.

Soms zijn aanvullende foto’s, botscans, CT-scans of een MRI-onderzoek nodig. Die zijn meestal op afspraak. Je komt dan één tot twee weken na dit onderzoek terug op de polikliniek Orthopedie voor de uitslag. De radioloog moet de resultaten van dit onderzoek namelijk eerst bekijken. Je krijgt wel direct een afspraak mee.

Wachttijden

Wij streven ernaar te werken zonder wachttijden voor patiënten. Helaas is dit niet altijd mogelijk, omdat spoedzorg voorrang krijgt. We houden jou zo goed mogelijk op de hoogte van de wachttijden. Soms lijkt het alsof patiënten die later binnenkwamen voorrang krijgen. Maar dat is niet zo. Op de polikliniek zijn meestal meerdere specialisten aan het werk. Ook komen patiënten na het eerste bezoek aan de polikliniek Orthopedie terug van een onderzoek om de uitslag te bespreken.

Afspraak 8 weken vooruit

Wij werken met een planhorizon van 8 weken. Dat houdt in dat wij een afspraak maximaal 8 weken vooruit kunnen plannen.

Zorgteam

Samen met jou werken we aan de best bewezen zorg. Onze orthopeden, orthopedisch chirurgen, verpleegkundigen en assistenten hebben oog voor jou. Wij werken nauw samen met andere specialismen zoals Reumatologie en Chirurgie. Zo bieden we jou de beste behandeling.

Het ETZ is een opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat op de afdeling Orthopedie stagiaires aanwezig kunnen zijn van verschillende leerjaren. Zij volgen de opleiding tot doktersassistente. Je kunt door een stagiaire worden geholpen. Zij staan onder leiding van een polikliniekassistente. Dat zijn medewerkers die zijn opgeleid tot verpleegkundige of doktersassistente.

Bekijk ook onze patiëntfolders

I.C.J.B. van den Brand

Orthopedisch chirurg

Orthopedisch chirurg en traumatoloog met aandachtsgebieden kinderorthopedie en kniechirurgie. Passende zorg door goed luisteren en open communicatie.

J.J. Caron

Orthopedisch chirurg

Orthopedisch chirurg met een focus op kwaliteit en veiligheid in de gezondheidszorg.

dr. T. Gosens

Orthopedisch chirurg

Ik wil de juiste dingen doen door het gesprek met de patiënt goed te voeren. Het begint met ‘verbaal opereren’.