Neurochirurgie polikliniek

Snel naar

Laatste update 03 juni 2024

Op polikliniek Neurochirurgie / Gamma Knife houden onze neurochirurgen, arts-assistenten, een chef de clinique, radiotherapeuten, radiologen, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten spreekuur. De polikliniek Neurochirurgie/Gamma Knife bevindt zich in het Neurocentrum op locatie ETZ Elisabeth.

 • Gang van zaken

  Je kunt niet zelf een afspraak maken op de polikliniek Neurochirurgie / Gamma Knife, maar je wordt verwezen door een andere medisch specialist. Na ontvangst van de verwijsbrief, en indien nodig de MRI-scan, word je uitgenodigd voor een afspraak op de polikliniek.

  Het eerste consult is altijd een gesprek. Samen met jou bekijken onze zorgprofessionals welke behandeling het beste past bij jouw zorgvraag. Uiteindelijk beslis je zelf over jouw behandeling, uiteraard altijd in overleg met je arts.

  Je bent altijd welkom voor een second opinion!

 • Spreekuren

  Bij de polikliniek Neurochirurgie / Gamma Knife kun je terecht op diverse spreekuren.

  Verpleegkundig spreekuur

  Op het verpleegkundig spreekuur kun je onder andere terecht voor informatie over de opname, het telefonisch spreekuur voor vragen, verwijderen van hechtingen, wondcontrole en een nazorggesprek.

 • Wie kom je tegen

  Neurochirurgen

  De neurochirurg houdt zich bezig met de operatieve behandeling van het zenuwstelsel, de schedel, het ruggenmerg en wervelkolom en de bloedvaten rond het centraal zenuwstelsel.

  Radiologen

  De radioloog speelt een centrale rol bij beeldvormende diagnostiek en interventies. Hij maakt gebruik van röntgenstraling, zoals bij de gewone röntgenfoto’s en CT-scan. Maar in toenemende mate ook van echografie en MRI. De radioloog verzorgt één keer per week het vasculair spreekuur.

  Arts-assistenten

  De arts-assistent is een afgestudeerde basisarts is in opleiding tot medisch specialist, ook wel AIOS genoemd. Een arts-assistent helpt patiënten zelfstandig en krijgt daarin begeleiding van een medisch specialist.

  Neuropsychologen

  Een deel van de patiënten die een hersenoperatie ondergaan, krijgen voor en na de operatie een korte neuropsychologische screening (NPS), waarbij onder andere concentratie en geheugentaken worden afgenomen. Dat wordt uitgevoerd door de neuropsycholoog in opleiding (i.o.).

  Verpleegkundig specialisten

  De verpleegkundig specialist neuro-oncologie zorgt ervoor dat de medische behandeling en verpleegkundige zorg van patiënten met een primaire hersentumor goed op elkaar zijn afgestemd. Ze geeft voorlichting over de diagnose, het ziektebeeld, het behandelplan, de medicatie en het te verwachten ziekteverloop. Daarnaast ondersteunt en begeleidt zij patiënten en naasten met de verwerking en mogelijke veranderingen die de ziekte met zich meebrengt. De verpleegkundig specialist is het aanspreekpunt voor zowel patiënt, naasten, maar ook voor de betrokken medisch specialisten en huisartsen. De verpleegkundig specialist is lid van het multidisciplinair behandelteam neuro-oncologie en is werkzaam binnen de neuro-oncologie poli.

  Radiotherapeut-oncoloog

  De radiotherapeut-oncoloog is betrokken bij alle behandelingen met het Gamma Knife voor zowel goedaardige als kwaadaardige indicaties. Samen met de neurochirurgen selecteert hij de patiënten en indicaties, schrijft hij het behandelplan voor, controleert hij het behandelplan, doet hij de controles na de Gamma Knife behandeling. Hij is ook betrokken bij de multidisciplinaire werkgroep neuro-oncologie Brabant waar het diagnostische en therapeutische beleid voor alle patienten met goedaardige en kwaadaardige hersentumoren wordt besproken.

  Verpleegkundigen

  De verpleegkundige verzorgt het verpleegkundig spreekuur en werkt op de verpleegafdeling.

  Polikliniekassistenten

  De polikliniekassistent ondersteunt en assisteert de neurochirurgen, verpleegkundig specialisten en de verpleegkundigen op de polikliniek.

 • Wachttijden

  Wij streven ernaar de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Toch kan het voorkomen dat je wat langer moet wachten, bijvoorbeeld omdat sommige patiënten meer tijd vragen dan was voorzien of omdat spoedeisende patiënten ertussendoor komen.

   

 • Opleidingsziekenhuis

  Het ETZ is een opleidingsziekenhuis. Daarom is het mogelijk dat je gezien wordt door een arts in opleiding tot medisch specialist. De neurochirurg blijft eindverantwoordelijk voor jouw behandeling.

   

Afdelingen

Zorgteam

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
(013) 221 03 00

Openingstijden
ma t/m vrij 8.30 – 17.00 uur

Telefonisch 9.00 – 16.00 uur
Vanaf 24 juni 9.00 – 11.30 uur en 13.30 – 16.00 uur

Route
42 (Neurocentrum)

Locatie

Pagina delen?