Wil je weten hoe snel je terecht kunt voor je behandeling?
Vanaf eind maart 2018 kun je met het patiëntenportaal MijnETZ online afspraken gaan maken en wijzigen.
wil je weten met welke zorgverzekeraars we contracten hebben afgesloten en welke zorg dus verzekerd is?
Het ETZ biedt zorg op maat. Hierbij spelen coaching en teamontwikkeling een belangrijke rol. Door diverse opleidingen te bieden aan de medewerkers, kunnen de opleidingsvragen op maat opgelost worden.
Blogs en verhalen 2021
Oncologieverpleegkundige Colinda vertelt over haar rol als verpleegkundige voor patiënten met longkanker.
Wouter de Loos, een gezonde twintiger, moest plotseling dealen met de diagnose botkanker. Dat maakt hem AYA, een jongvolwassene van 18 tot 39 jaar met kanker.
Ze had nooit gedacht dat ze zeventien jaar later hetzelfde slechte nieuws zou krijgen. Marlène van Casteren kreeg in 2003 de diagnose borstkanker, herstelde daarvan en genoot weer van het…
Karin van Ostaeyen (57) kreeg de diagnose hoofd-halskanker na een ontsteking aan de slijmvliezen
“Nou, dit is de laatste keer dat wij contact zullen hebben.” Het zijn de woorden van Medisch Maatschappelijk Werker Joke Muijsers wanneer ze na 35 jaar afscheid neemt van haar patiënten.
Bram Maton (30) heeft een jong gezin en veel plezier in zijn werk. In oktober 2020 kreeg hij de diagnose tongkanker
Theo Kemps kreeg de diagnose mondbodemkanker. Samen met de 63-jarige Bestenaar kijken we terug op deze heftige periode
Laurens en Lieke voelen bij een zwangerschap van 34 weken Keet niet meer bewegen. In het ziekenhuis krijgen ze de verschrikkelijke bevestiging dat Keet niet meer leeft. Wat gebeurt er dan met je?
Joost en Maartje kwamen er bij de 20-weken echo achter dat hun dochter Lotje geen volwaardig leven zou kunnen leiden. Ze vertellen hoe dit voor hen was.
Emoties zijn er als je verhalen over hoofd-halskanker deelt met lotgenoten. Het Inloophuis Midden-Brabant organiseerde een middag vol warmte, humor en verdriet.
Anky van de Broek (61 jaar) kreeg onlangs de diagnose longkanker. Ze voelde zich al een tijd niet lekker en wilde alleen maar slapen.
Hoe is het om te leven met longkanker? Arno Metzemakers (53) voert al maanden een gevecht, zoals hij het zelf noemt.
Wat begon met het vermoeden van een longontsteking, eindigde in longkanker voor Lientje Czifra (65 jaar).
Al op jonge leeftijd verloor Wicher Mars zijn ouders aan kanker. En onlangs kreeg hij het zelf: hoofd-halskanker. Positiviteit en nuchterheid helpen hem enorm.
Hoe is het voor een medisch fotograaf om foto's te maken van te vroeg overleden kindjes?
Begeleiding van ouders met een overleden kindje is het bijzondere aandachtsgebied van Marjon. Al zo lang ze op de verloskamers werkt en dat is al ruim 35 jaar.
Charlotte is maar een klein onderdeel van een team van zorgprofessionals dat zwangeren begeleidt, ook als het niet goed gaat. Ze vindt het belangrijk dat mensen op haar terug kunnen vallen.
Het crematorium denkt graag mee in de mogelijkheden waarop ouders goed afscheid kunnen nemen. "Er mag en kan veel."
Barend Zeegers is werkzaam in het mortuarium Mémorta in Tilburg. Hij vertelt over de extra moeite die hij en zijn collega's doen bij het overlijden van een kindje.
Els Kennis werkt meer dan 20 jaar als verpleegkundige. Zij zorgt met veel liefde en plezier voor zwangere vrouwen en vrouwen die komen bevallen. Zij vertelt graag over een andere kant van haar…
Judith begeleidt als geestelijk verzorger de Vlindervieringen in ons ziekenhuis. Elke eerste woensdag van het kwartaal staat zij samen met ouders stil bij het verlies van hun kindje.
Marleen is 13 jaar verloskundige en maakt het ook mee dat ze ouders moet vertellen dat het niet goed is met de baby.
In de zomer van 2020 breekt Bas Vermeer zijn hiel op drie plekken. Een ernstige breuk. We spreken hem en Koen Lansink, de chirurg die hem opereerde, over de impact van deze breuk.
Patiënte Aniek: “Zet jezelf op de eerste plek”
Davor krijgt een zwaar motorongeluk terwijl zijn vrouw Anita hoogzwanger is. Onze verpleegkundigen zorgden ervoor dat Davor bij de geboorte van zijn zoon kon zijn.
Wat is het effect van corona op de reguliere zorg? Dat weet Noël Stow maar al te goed.