''Oog voor mij als persoon''

“De medewerkers van het ETZ hadden oog voor mij.” Zo kijkt Jessica Kohler (46) terug op haar behandeling in het Spatadercentrum in ETZ.

“Ik had veel last van vermoeide en onrustige benen door spataders.” De laserbehandeling die aangeboden wordt in ETZ, bood uitkomst. “De behandeling zelf viel me heel erg mee, binnen een uur was ik al klaar. Ik was best gespannen voorafgaand aan de operatie. Ik maakte me druk om de term ‘laseren’, wat volgens mij ‘dichtbranden’ betekent. Dat vond ik een eng idee.” De medewerkers in het ETZ stelden haar gerust.

Jessica: “Zij zagen meteen dat ik nerveus was. Ik vond het fijn dat alles stap voor stap met mij doorgesproken werd. Ze hadden echt oog voor mij en voor wat ik op dat moment nodig had.”

Jessica Kohler

Jessica Kohler

Aanrader

“Ik raad de spataderbehandeling in ETZ zeker aan. Wat veel patiënten die deze ingreep overwegen misschien niet weten, is dat het ziekenhuis alleen de aderen behandelen die je niet ziet, dus van binnenuit. De aders aan de buitenkant, die er dus meestal niet zo mooi uitzien, kun je ook laten verhelpen. Dat is een cosmetische ingreep en valt dus niet onder de basisverzekering. Maar als je je binnen een bepaalde tijd na de operatie laat behandelen, krijg je de cosmetische behandeling tegen een gereduceerd tarief. Ik wist dat niet van tevoren en kan me voorstellen dat dit handig is om te weten als je met deze klachten rondloopt.”