'Ik voel een zekere trots voor mijn vak en het ETZ'

Maarten de Wilde (l) werkt sinds 2012 als eerste verpleegkundige op de afdeling Cardiologie. Huib Geluk (r) werkt sinds 2006 als verpleegkundige op de Medisch Psychiatrische Unit en geeft agressietrainingen bij het Leerhuis. Sinds enkele maanden schitteren zij als de gezichten van het ETZ.

Hoe ben je een van de gezichten van het ETZ geworden?

Maarten: “Ik zag de oproep op intranet en vond het eigenlijk wel leuk om hieraan mee te doen. Mannelijke verpleegkundigen zijn niet erg ruim vertegenwoordigd.”

Huib: “Bij mij hetzelfde verhaal. Ik voel een zekere trots voor mijn vak en dit ziekenhuis. Na mijn aanmelding was ik het eigenlijk alweer vergeten, totdat ik ineens een uitnodiging voor een interview en een fotoshoot kreeg.”

Heb je veel reacties gekregen?

Maarten: “Huib en ik hangen onder andere in het poligebouw bij Urologie in ETZ TweeSteden en zijn te zien in de promotiefilm. Soms worden we herkend en daarop volgen altijd leuke reacties.”

Huib: “Ik krijg ook leuke reacties. Ik heb het destijds niet verteld aan mijn collega's. Een van hen zei eens dat ze echt niet begreep waaróm iemand daaraan zou willen meedoen. Daar kunnen we nog hard om lachen.”

In dit gedeelte bevindt zich een video. Die is niet zichtbaar omdat de cookies (nog) niet zijn geaccepteerd. Bekijk ons cookiebeleid.

Wanneer ben je echt toegespitst op de persoon in je werk?

Huib: “We zien steeds meer patiënten met multiproblematiek. De patiënt wil echter niet alles behandeld hebben. We stellen daarom vaak de vraag: ‘Wat kunnen we voor u doen?’. De patiënt kan zo de eigen regie houden.”

Maarten: “Klopt, we zijn opgeleid om de kwaal te behandelen. Bij Cardiologie moet de patiënt vaak zijn levensstijl aanpassen. Ik probeer altijd naar de opgaves van de patiënt te kijken, de thuissituatie, het verleden; het hoort er allemaal bij. Pas dan kan ik hen goed adviseren.”

Wat zou het ziekenhuis kunnen doen om de positionering herkenbaar te maken voor iedere medewerker?

Huib: “Social media is tegenwoordig een krachtig middel om de boodschap over te brengen. Zowel voor patiënten als collega’s.”

Maarten: “Het wordt heel breed ingezet. Onlangs had ik mijn jaargesprek. Het nieuwe format helpt je om even na te denken over jezelf en de kernwaarden.”
 

Gezichten van het ETZ

Mangomomentje

Even stilstaan bij mangomomentjes

De kranten stonden de laatste weken bol van mangomomentjes. Geestelijk verzorger Christel Leijten-Putters deelt ook graag lieve, buitengewone zorgmomentjes van extra aandacht voor de patiënt.

Patty en Lianne

Zeg wat je voelt, wij begeleiden je

Verpleegkundigen Patty van Kollenburg (l) en Lianne van der Pluijm-Uphus schitteren sinds enkele maanden als de gezichten van het ETZ in de campagne Buitengewoon.