Er is en wordt veel onderzoek gedaan naar ADHD bij kinderen. Hieruit blijkt dat medicijnen een belangrijk onderdeel uitmaken van de behandeling van ADHD. Het is belangrijk dat jij, als ouder/verzorger, en jouw kind goed worden voorgelicht over het ziektebeeld en over de werking en bijwerking van de medicijnen op korte en lange termijn. Tijdens het bezoek bij de ADHD-verpleegkundige komen verschillende onderwerpen uitvoerig aan de orde, zoals het ziektebeeld, de werking en bijwerking van medicijnen op korte en op lange termijn. Je krijgt van de ADHD-verpleegkundige voorlichtingsmateriaal mee naar huis, zodat je een en ander nog eens rustig kunt nalezen.
Bij de ADHD-poli hebben we te maken met patiënten in ontwikkeling want kinderen die opgroeien, veranderen. De behoefte aan medicijnen en eventuele overige behandeling verandert daardoor in de loop der tijd. Ook kan het zijn dat jouw kind naast ADHD nog een ander probleem heeft, bijvoorbeeld PDD-NOS, specifieke leerstoornissen, angststoornissen, depressieve kenmerken, tics, motorische stoornissen, DCD, et cetera, dat pas naar voren komt in een andere levensfasen en waarmee rekening moet worden gehouden.
In die gevallen waarin er meer aan de hand lijkt dan alleen de ADHD, wordt het kind doorverwezen naar de
polikliniek Kinder- en Jeugdpsychiatrie van ETZ Elisabeth. Daar kan dan verder onderzoek worden gedaan en eventueel aanvullende behandeling plaatsvinden. Tijdens een intensief overleg waaraan alle instanties deelnemen die hulp kunnen verlenen bij ADHD of andere psychiatrische stoornissen wordt daar waar nodig extra ondersteuning ingevoerd.