Diabetespolikliniek

De diabetesverpleegkundige geeft uitleg

ETZ Elisabeth
Direct nummer
(013) 221 01 70
Route
25

Telefonisch spreekuur
van 11.00-12.00 uur:
(013) 221 25 21

ETZ TweeSteden
Direct nummer
(013) 221 01 70
Route
poligebouw wachtruimte 1

Telefonisch spreekuur
van 11.00-12.00 uur:
(013) 221 56 34

ETZ Waalwijk
Direct nummer
(013) 221 01 70
Route
Wachtruimte 5, nummer 26

Telefonisch spreekuur
maandag-dinsdag: 11.00-12.00 u.,
woe. even week 11.00-12.00 u.,
woe. oneven week 13.00-14.00 u,
(013) 221 73 09

Wanneer diabetes (suikerziekte) bij jou is vastgesteld, kan de huisarts of internist je doorverwijzen naar de diabetesverpleegkundige. Zij is speciaal opgeleid om diabetespatiënten te begeleiden. Zij kan je helpen bij het opdoen van kennis en vaardigheden, zodat je op een goede manier kunt omgaan met diabetes.
De diabetesverpleegkundigen werken nauw samen met de internist-endocrinoloog en diëtisten. De diabetesverpleegkundigen werken op alle locaties.

Er zijn verschillende soorten diabetes, met verschillende oorzaken en vaak ook een eigen behandeling. Ook kan diabetes ontstaan tijdens de zwangerschap. Dit wordt diabetes gravidarum genoemd. Onder de tab 'Behandeling' hieronder, kun je hierover meer informatie vinden.

Wie kom je tegen?

De diabetesverpleegkundige begeleidt je op de polikliniek bij je diabetes. Je hebt gemiddeld 2 tot 3 keer per jaar een afspraak met haar. Je kunt bij haar terecht met al je vragen rondom diabetes. Indien nodig schakelt de diabetesverpleegkundige de expertise in van de diëtist, podotherapeut, vaatchirurg, oogarts, neuroloog of medisch psycholoog.
Daarnaast kom je 1 á 2 keer per jaar bij de internist-endocrinoloog.

Gang van zaken

Je krijgt via de post en MijnETZ een overzicht wanneer je afspraak is gepland. Wij vragen je het diabetesdagboek en diabetesmateriaal mee te nemen naar iedere poliafspraak. Tijdens het polibezoek bekijkt de diabetesverpleegkundige die samen met jou en stelt zo nodig bij.
Enkele dagen voor het polibezoek kun je het HbA1C prikken op een prikpost. Hiermee wordt de instelling van jouw diabetes gemeten van de afgelopen 6 á 8 weken.

Bezoek aan de diabetespoli

Bij de aanmeldzuil in de centrale hal meld je je aan voor het polikliniekbezoek. Ook is het mogelijk om je te melden bij de balie van de desbetreffende route. Je wordt verwezen naar de wachtkamer, waar de diabetesverpleegkundige je binnenhaalt voor het polibezoek.

Patiëntfolders
Meer informatie

Meer informatie over diabetes (suikerziekte) is ook te vinden op andere websites:

Samen beslissen

Samen beslissen

Patiënt en arts beslissen samen over de meest geschikte behandeling. Dat gebeurt steeds meer, ook in het ETZ. Betere zorg begint ook bij ons met een goed gesprek in de spreekkamer.

M. Bruins Slot

internist-endocrinoloog

dr. E. Donga

Internist-endocrinoloog

“Om te achterhalen waar klachten vandaan komen, is het verhaal van de patiënt van groot belang. Daarom heb ik communicatie hoog in het vaandel staan.”

dr. B.P.M. Imholz

internist-nefroloog en vasculair geneeskundige

Internist-nefroloog en vasculair geneeskundige met een liefde voor innovatie. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe dingen die iets voor patiënten kunnen betekenen.

C.M.C. Klomp

Internist-endocrinoloog

Ik houd ervan problemen uit te zoeken en zo mogelijk op te lossen. Als ik het goed uitleg en een patiënt snapt waar het om gaat, is het makkelijker ermee om te gaan.

Janneke de Kort

Diëtist, MSc Bewegingswetenschappen

Diabetes mellitus kinderen en volwassenen

dr. W.A.C.M. Nieuwlaat MHA

Internist-endocrinoloog

W.A. Oranje

Internist-endocrinoloog

Gerda van Rooijen

Diëtist (senior)

Diabetes mellitus volwassenen

Diederik Smit

Internist-endocrinoloog

Internist met affiniteit voor hormoonziekten en expert op het gebied van gezondheid bij het gebruik van anabole steroïden

dr. S. van Veen

Internist-nefroloog

Ik vind het prettig dat ik mensen in allerlei fasen van het leven meemaak zodat ik ze op de juiste manier kan begeleiden tijdens de nierstoornis.

E. Waizy

Internist

“Met een duidelijke diagnose, juiste behandeling en een klachtenvrije patiënt ben ik het meest blij natuurlijk.”