Wij zijn genomineerd voor VGZ Zinnige Zorg Award 2021!

10 mei 2021

​Geweldig! Twee initiatieven van het ETZ zijn genomineerd voor de Zinnige Zorg Award 2021 van VGZ. Een blijk van waardering voor hun werk om de zorg te vernieuwen. Zij maken kans op een prijs waarmee zij hun idee nog verder kunnen ontwikkelen. En jij kunt helpen deze prijs binnen te slepen.

Thuisbehandeling MS-patiënten

Scan deze code om te stemmenHet eerste initiatief van het ETZ dat, in samenwerking met het Catharina Ziekenhuis, genomineerd is voor de Zinnige Zorg Award 2021 van VGZ, is de thuisbehandeling van MS-patiënten. MS-patiënten, met een terugval in hun ziekteproces, werden voorheen in het ziekenhuis behandeld met medicatie via een infuus. En dat hoeft niet meer! Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de behandeling net zo effectief en veilig thuis kan worden gegeven in de vorm van capsules. ETZ-neuroloog en initiatiefnemer Edo Arnoldus vertelt in onderstaande video dat dit veel minder belastend en daarom fijner is voor de patiënt. “Het scheelt een hoop tijd voor de patiënt en de zorg veel geld."

Let op: vergeet voordat je het filmpje bekijkt niet hier te stemmen. Of scan de QR-code hiernaast. Dit kan vanaf maandag 10 mei (10.00 uur) tot uiterlijk zondag 30 mei (20.00 uur). 

In dit gedeelte bevindt zich een video. Die is niet zichtbaar omdat de cookies (nog) niet zijn geaccepteerd. Bekijk ons cookiebeleid.

'Eten voor jou'

Scan de code om te stemmenDaarnaast is ook het initiatief 'Eten voor jou' van het ETZ genomineerd voor de Zinnige Zorg Award 2021 van VGZ. Eten, bewegen én medicijnen. Samen zorgen ze er voor dat patiënten sneller herstellen. Om dat te ondersteunen heeft het ETZ 'Eten voor jou' ontwikkeld, een bijzonder maaltijdbelevingsconcept. In dat concept willen we voeding onderdeel laten zijn van de behandeling van de patiënt. Organisatorisch hoofd Cathelijn Bogaers vertelt in onderstaande video dat patiënten een voedingsadvies op maat krijgen en veel meer uit bed komen doordat ze nu zoveel mogelijk aan tafel eten." Kok Will van der Heijden vertelt over het grote aanbod aan eiwitrijke en zoutarme gerechten die lekker op smaak zijn gebracht. “Voor de lunch en het avondeten bestelt de patiënt à la carte, op het moment dat het hem uitkomt. Dan komen deze lekker en à la minute bij hen aan. Alles is bij ons ambachtelijk bereid in onze eigen keuken, seizoensgebonden en duurzaam. Patiënten zijn dik en dik tevreden over hoe het nu gaat. Trotser kun je mij niet maken."

Let op: vergeet voordat je het filmpje bekijkt niet hier te stemmen. Of scan de QR-code hiernaast. Dit kan vanaf maandag 10 mei (10.00 uur) tot uiterlijk zondag 30 mei (20.00 uur).​

In dit gedeelte bevindt zich een video. Die is niet zichtbaar omdat de cookies (nog) niet zijn geaccepteerd. Bekijk ons cookiebeleid.

Zinnige Zorg Award

De Zinnige Zorg Award is een nominatie voor initiatieven die de zorg in Nederland eenvoudiger, slimmer en patiëntvriendelijker maken. VGZ zoekt samen met zorgverleners naar vernieuwingen die dat mogelijk maken. Uit al die ideeën zijn er nu veertien initiatieven geselecteerd die kans maken op een gouden, zilveren of bronzen Zinnige Zorg Award. Binnen het ETZ behandelen wij deze vernieuwingen onder de noemer Gepast Gebruik. Op dit moment lopen er 120 initiatieven binnen het ETZ om de zorg eenvoudiger, slimmer en patiëntvriendelijker te maken. Twee van deze initiatieven maken dus kans op €10.000 aan prijzengeld dat ze kunnen besteden aan zorgvernieuwing.