Aanmeldzuilen

Heeft u een afspraak in ons ziekenhuis? Dan meldt u zich op alle ETZ-locaties bij de aanmeldzuil aan voor uw polikliniekafspraak. Op locaties ETZ TweeSteden, ETZ Waalwijk en ETZ Elisabeth staan aanmeldzuilen. U meldt zich met de ETZ patiëntenpas aan voor uw afspraak. 
De openingstijden van de balie patiëntenregistratie staan op de contactpagina's: ETZ Elisabeth, ETZ TweeSteden en ETZ Waalwijk.

In dit gedeelte bevindt zich een video. Die is niet zichtbaar omdat de cookies (nog) niet zijn geaccepteerd. Bekijk ons cookiebeleid.


Veelgestelde vragen aanmeldzuilen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de aanmeldzuilen (klik op het plusje).

Hoe werken aanmeldzuilen?

Bij aanmelding met de patiëntenpas worden uw afspraak-/patiëntgegevens gecontroleerd in Ons EPD. U krijgt uw afspraakgegevens te zien. In Ons EPD verandert de status in “gearriveerd”, zodat de polimedewerker dat ziet in het spreekuuroverzicht. U mag daarna natuurlijk nog wel naar de polikliniek/ afdeling lopen.

Ik kom voor een eerste bezoek naar het ziekenhuis. Wat wordt van mij verwacht?

Bij een eerste bezoek aan ons ziekenhuis meldt u zich bij de afdeling Patiëntenregistratie. Zij maken voor u een patiëntenpas aan. Daarmee kunt u zich vervolgens aanmelden bij de aanmeldzuil.

Welke informatie geeft de aanmeldzuil aan mij?@

De aanmeldzuilen vermelden afspraaktijd, zorgverlener en de route polikliniek/afdeling met wachtkamernummer. Bovendien ziet u de vastgelegde patiëntgegevens met als vraag of die correct zijn. Als de patiëntgegevens niet correct zijn, wordt u verwezen naar de afdeling Patiëntenregistratie.

Waar staan de aanmeldzuilen?@

Op ETZ Elisabeth staan vijf aanmeldzuilen in de centrale hal en één op de route vanaf de Spoedeisende Hulp net voor de Gipspoli.

Op ETZ TweeSteden staan drie aanmeldzuilen in de centrale hal. Ook staat bij Ingang West één aanmeldzuil.

Op ETZ Waalwijk staan twee aanmeldzuilen in de centrale hal.

Voor welke afspraken hoef ik mij niet aan te melden?@

Komt u voor Bloedafname, Radiologie, Dagbehandeling of Opname, dan hoeft u zich niet bij de aanmeldzuil aan te melden. U kunt dan rechtstreeks doorlopen en u melden aan de balie.

Wat als ik geen afspraak heb?

U krijgt dan een melding op het scherm van de aanmeldzuil dat geen afspraak gevonden wordt. Komt u ook niet voor Bloedafname, Radiologie, Dagbehandeling of Opname? Ga dan naar de afdeling Patiëntenregistratie, te vinden in de centrale hal van het ziekenhuis.

Wat als ik meerdere afspraken op één dag heb?

U meldt zich aan voor de eerste afspraak van die dag. De overige afspraken staan op het scherm van de aanmeldzuil, maar daarvoor meldt u zich aan bij de balie van de betreffende polikliniek/afdeling.

Wat als ik me voor dezelfde afspraak een tweede keer aanmeld?

U krijgt opnieuw de afspraak te zien, waarbij aangegeven wordt dat u aangemeld bent.

Wat als ik een afspraak heb op de andere locatie (ik ben op de@verkeerde locatie)?

U wordt verwezen naar de afdeling Patiëntenregistratie. Daar neemt een medewerker contact op met de andere locatie zodat in overleg bepaald wordt hoe dit op te lossen.

Wat als ik me meer dan twee uur voor de afspraak wil aanmelden?

Dat is niet mogelijk. Aanmelden kan vanaf twee uur voor een afspraak. U krijgt hier een melding van.

Wat als ik meer dan vijftien minuten te laat ben voor de afspraak?

U krijgt een melding dat u niet meer kunt aanmelden en het verzoek om bij de balie van de betreffende polikliniek/afdeling aan te melden.

Krijgen de andere locaties van het ETZ (ETZ Oisterwijk en Dialyse Koetshuis Waalwijk) ook aanmeldzuilen?

Nee, de kleinere locaties van het ETZ worden niet voorzien van aanmeldzuilen. U kunt zich daar melden met uw patiëntenpas bij de centrale balie.

Hoe werkt de patiëntenpas?

Iedere patiënt van het ziekenhuis ontvangt een persoonlijke ETZ patiëntenpas met foto. Deze pas gebruikt u om uzelf te identificeren op alle ETZ locaties én om uzelf aan te melden voor uw (polikliniek)afspraak.

Lees meer over de patiëntenpas

Kan ik de TweeSteden patiëntenpas op alle locaties gebruiken?

Jazeker, dat is mogelijk. U hoeft de TweeSteden patiëntenpas voorlopig niet te vervangen voor een ETZ patiëntenpas.

Lees meer over de patiëntenpas

Krijg ik soms geen patiëntenpas?

Als bepaalde gegevens niet volledig zijn, geven we u een sticker mee met de datum van die dag. Zodra gegevens compleet zijn kan een patiëntenpas gemaakt worden.

Lees meer over de patiëntenpas

Waarom kiest het ETZ voor de patiëntenpas en aanmeldzuilen?

Vanuit oogpunt van patiëntveiligheid is gekozen voor een ETZ patiëntenpas. Belangrijk is om uw persoonsgegevens goed te registreren. Met de nieuwe patiëntenpas met foto kunnen we u sneller identificeren. Daarnaast wordt het proces van aanmelden versneld, wat de polimedewerkers minder tijd kost. Deze tijd kunnen wij aan u besteden.

Ik ben een rolstoelgebruiker. Aan wie kan ik hulp vragen?

Gastvrouwen zijn aanwezig om u bij de aanmeldzuil te helpen, als dat nodig en gewenst is.  Vraag hen gerust om hulp om u op weg te helpen.