Aanmeldzuilen

Heb je een afspraak in ons ziekenhuis? Met de ETZ patiëntenpas meld je je op alle ETZ-locaties bij de aanmeldzuil aan voor je polikliniekafspraak.

Heb je nog geen pas? Ga dan naar Patiëntregistratie, de openingstijden staan op de contactpagina's: ETZ Elisabeth, ETZ TweeSteden en ETZ Waalwijk.

In dit gedeelte bevindt zich een video. Die is niet zichtbaar omdat de cookies (nog) niet zijn geaccepteerd. Bekijk ons cookiebeleid.


Veelgestelde vragen aanmeldzuilen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de aanmeldzuilen (klik op het plusje).

Ik kom voor een eerste bezoek naar het ziekenhuis. Wat wordt van mij verwacht?

Bij een eerste bezoek aan ons ziekenhuis meldt u zich bij Patiëntenregistratie. Zij maken voor u een patiëntenpas aan. Daarmee kunt u zich vervolgens aanmelden bij de aanmeldzuil.

 

Welke informatie geeft de aanmeldzuil aan mij?

De aanmeldzuilen vermelden afspraaktijd, zorgverlener, de route polikliniek/afdeling met wachtkamernummer. Bovendien ziet u uw patiëntgegevens met de vraag of deze correct zijn. Als de patiëntgegevens niet correct zijn, wordt u naar Patiëntenregistratie verwezen.

 

Waar staan de aanmeldzuilen?

Op ETZ Elisabeth staan zes aanmeldzuilen in de centrale hal. Een van de zuilen is geschikt voor rolstoelgebruikers. Op ETZ TweeSteden staan drie aanmeldzuilen in de centrale hal. Bij Ingang West staat één aanmeldzuil. Op ETZ Waalwijk staan twee aanmeldzuilen.

 

Krijgen de andere locaties van het ETZ (ETZ Oisterwijk en Dialyse Koetshuis Waalwijk) ook aanmeldzuilen?

Nee, de kleinere locaties van het ETZ worden niet voorzien van aanmeldzuilen. U kunt zich daar melden met uw patiëntenpas – net zoals nu – bij de centrale balie. 

 

Voor welke afspraken hoef ik mij niet aan te melden?

Komt u voor Bloedafname, Dagbehandeling of een opname in het ziekenhuis? Dan hoeft u zich niet bij de aanmeldzuil aan te melden. U kunt dan rechtstreeks doorlopen en u melden bij de balie van de betreffende afdeling.

 

Gelden de aanmeldzuilen ook voor afspraken in de kliniek?

Nee. Ook voor een bezoek aan de Spoedeisende Hulp hoeft u zich niet aan te melden.

 

Krijg ik een papieren ticket uit de aanmeldzuil?

Ja, u kunt kiezen voor een geprint ticket. Op het ticket staan de tijd, het specialisme en het routenummer vermeld. Ook wordt aangegeven of u zich na het aanmelden bij de zuil nog moet melden bij de polikliniek of dat u in de wachtruimte plaats kunt nemen.

 

Wat als de aanmeldzuil geen afspraak kan vinden?

U krijgt een melding dat er geen afspraak gevonden wordt. Komt u voor Bloedafname, Dagbehandeling of opname? Loop dan door naar deze afdeling. In alle andere gevallen meldt u zich bij Patiëntenregistratie. Dan helpen zij u graag verder.

 

Wat als ik meerdere afspraken op één dag heb?

U checkt alleen in bij de aanmeldzuil voor de eerste afspraak van de dag. De overige afspraken kunt u zien door te kiezen voor ‘Uw andere afspraken voor vandaag’. U hoeft deze afspraken niet in te checken bij de aanmeldzuil. U meldt zich gewoon aan de balie van de vervolgafspraak.

 

Wat als ik me voor dezelfde afspraak een tweede keer aanmeld?

U krijgt opnieuw de afspraak te zien, waarbij aangegeven wordt dat u ingecheckt bent.

 

Ik ben op de verkeerde locatie van het ETZ. Kan ik me nu aanmelden voor mijn afspraak?

U krijgt een verwijzing naar Patiëntenregistratie. Een medewerker van Patiëntenregistratie neemt contact op met de andere locatie zodat in overleg gekeken kan worden hoe dit opgelost wordt.

 

Wat als ik me meer dan twee uur voor de afspraak wil aanmelden?

Dat is (nog) niet mogelijk. Aanmelden kan vanaf 2 uur voor een afspraak. U krijgt hier een melding van.

 

Wat als ik meer dan vijftien minuten te laat ben voor de afspraak?

U krijgt een melding dat u zich niet meer kunt aanmelden en het verzoek om bij de balie van de betreffende polikliniek/afdeling aan te melden.

 

Hoe werkt de patiëntenpas?

Iedere patiënt van het ziekenhuis ontvangt een persoonlijke ETZ patiëntenpas met foto. Deze pas gebruikt u om uzelf te identificeren op alle ETZ locaties én om uzelf aan te melden voor uw (polikliniek)afspraak.

 

Wanneer krijg ik geen patiëntenpas?

Als bepaalde gegevens niet volledig zijn geven we u een sticker mee met de datum van die dag. Zodra gegevens compleet zijn, kan een patiëntenpas gemaakt worden.

 

Sommige patiënten hebben een oude TweeSteden patiëntenpas. Wordt deze nu vervangen?

Nog niet. De TweeSteden patiëntenpas kunt u gewoon gebruiken.

 

Waarom kiest het ETZ voor de patiëntenpas en aanmeldzuilen?

Vanuit oogpunt van patiëntveiligheid is gekozen voor een ETZ patiëntenpas. Belangrijk is om uw persoonsgegevens goed te registreren. Met de nieuwe patiëntenpas met foto kunnen we u sneller identificeren. Daarnaast wordt het proces van aanmelden versneld, wat de polikliniekmedewerkers minder tijd kost. Deze tijd kunnen wij aan u besteden.

 

Waarom wil de aanmeldzuil mijn geboortedatum weten?
Nadat u uw patiëntenpas van het ETZ voor de kaartlezer heeft gehouden, vraagt de aanmeldzuil om uw geboortedatum in te toetsen. Voor uw privacy willen we zeker weten dat u het bent, daarom stellen we deze controlevraag. Als u de juiste geboortedatum heeft ingevoerd, dan ziet u op het scherm uw afspraak staan. U doorloopt daarna nog een aantal stappen, voordat u aangemeld bent voor uw afspraak. Volg daarvoor de aanwijzingen op de zuil.