M. van Doveren-Kleisterlee | Verpleegkundig endoscopist

M. van Doveren-Kleisterlee

Verpleegkundig endoscopist

De technische kant, de zorg voor patiënten èn de samenwerking met mdl-artsen en endoscopieverpleegkundigen, maken dit vakgebied boeiend.

Sinds 2010 werk ik in het ETZ als endoscopieverpleegkundige op de afdeling endoscopie. Daar heb ik 8 jaar de mdl- en longartsen geassisteerd bij allerlei soorten scopieën.

In 2018 heb ik de mogelijkheid gekregen om de opleiding te gaan volgen tot verpleegkundig endoscopist. Ik hoop deze opleiding in 2020 met succes af te kunnen ronden. In deze nieuwe functie kan ik alle opgedane kennis en ervaring, die ik als endoscopieverpleegkundige heb opgedaan, gebruiken.

Als verpleegkundig endoscopist streef ik er naar om op een rustige manier het onderzoek zo comfortabel mogelijk plaats te laten vinden.

Verpleegkundig endoscopist

Verpleegkundig Endoscopist (VE) is een nieuwe functie binnen het ETZ. Door de grote hoeveelheid coloscopieën die zich vandaag de dag voordoet in Nederland, is er een toenemend aantal verpleegkundig endoscopisten werkzaam.
Een verpleegkundig endoscopist wordt speciaal opgeleid om zelfstandig coloscopieën uit te voeren. Dit gebeurt altijd onder supervisie van een mdl-arts. De verpleegkundig endoscopist kan altijd een beroep doen op een mdl-arts.

Naast een mdl-arts, kun je in het ETZ voortaan dus ook een verpleegkundig endoscopist tegenkomen tijdens een coloscopie.

BIG-registratie: 39062423230

Studie & opleiding

  • Mbo Verpleegkunde
  • Endoscopieverpleegkundige mdl
  • Endoscopieverpleegkundige Longgeneeskunde
  • 2018-heden: Opleiding tot verpleegkundig Endoscopist.  St. Antonius Academie, Utrecht
     

Lidmaatschappen

  • V&VN Maag Darm Lever